Press ESC to close

Unions NSW kräver minskning av pokermaskiner

Källa: Agbrief

Unions NSW har tagit ställning för en kraftig nedskärning av antalet pokermaskiner i New South Wales (NSW). Organisationen, som representerar fackföreningar i regionen, uppmanar till en minskning med 25 000 enheter inom en femårsperiod.

”Den obestridliga sanningen om pokermaskiner är att deras tillgänglighet leder till ökad efterfrågan och därmed mer lidande,” säger Mark Morey, sekreterare för Unions NSW, till AGBrief. Morey betonar behovet av att inleda processen att minska antalet pokermaskiner för att bekämpa det sociala lidandet som spelen orsakar.

Förslaget från Unions NSW inkluderar även ett stopp för utfärdandet av nya licenser för pokermaskiner samt avveckling av befintliga licenser när spelställen stänger eller byter plats. En ytterligare åtgärd är omfördelningen av en skattesubvention på 1 miljard AUD, som för närvarande går till registrerade klubbar med pokermaskiner, för att stödja avvecklingen av licenserna.

Statistiken visar att NSW har en högre densitet av pokermaskiner jämfört med andra stater, med en maskin per 95 invånare, medan motsvarande siffra är 227 i Victoria och 109 i Queensland.

Mark Morey understryker att ”NSW har ett överdrivet antal pokermaskiner, rent ut sagt, och vi måste inleda processen att minska dem.”

Ekonomisk påverkan av pokermaskiner i NSW

Pokermaskinernas vinster i New South Wales har nått rekordnivåer, med en ökning på 1,5 miljarder AUD jämfört med tiden före pandemin. Detta har lett till en omvärdering av skatteintäkterna från spel, vilket påverkar samhället på olika sätt.

  • Ökade vinster: 8,1 miljarder AUD under 2022, 22% högre än 2019.
  • Finansiell desperation: Personer i ekonomisk knipa vänder sig till spel i hopp om att kunna betala för mat och hyra.
  • Förluster i Western Sydney: 9,6 miljoner AUD förlorade dagligen under andra halvan av 2022.
  • Skatteintäkter: NSW-regeringens ökade skatteprognos för 2022-23 med 423 miljoner AUD, förväntade intäkter från klubbar och hotellmaskiner uppgår till 2,1 miljarder AUD 2023.
  • Förslag: Förespråkare för kontantlöst spel som en lösning på problemet.

Denna ekonomiska vindfall har lett till en ökad debatt om pokermaskinernas sociala konsekvenser och har förstärkt argumenten för reformer inom spelindustrin i regionen.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.