Press ESC to close

Tysk spelare kammar hem rekordvinst i Eurojackpot

Källa: Om

En tysk lottospelare har vunnit den hisnande summan av 1,1 miljarder kronor i Eurojackpot, vilket markerar den största vinsten för landet under det gångna året.

”Helt galet! Det är en vinst som är näst intill orimlig att kunna föreställa sig,” säger Liv Ceder, kommunikatör på Svenska Spel Tur, till Svenska Spel.

Denna jackpot är den femte som går till Tyskland i år, vilket belyser landets fortsatta tur i det populära nummerspelet. Eurojackpot, som är ett samarbete mellan bolag i 18 länder, erbjuder spelare chansen att vinna stora summor med dragningar varje tisdag och fredag.

Den senaste miljardvinsten före denna utdelades till en spelare i Danmark den 4 juni, med en summa på 1,3 miljarder kronor. Med en kostnad på 25 kronor per rad och en högsta möjliga vinst på omkring 1,2 miljarder kronor, fortsätter Eurojackpot att locka spelare med drömmar om livsförändrande storvinster.

Sverige har sedan tidigare haft sju jackpotutfall inom spelet, där den högsta vinsten uppgick till 562 miljoner kronor i mars 2019. Sedan jackpottaket höjdes har det totalt delats ut sex miljardvinster.

Eurojackpots vinstchanser per land

Vinstchanserna i Eurojackpot varierar signifikant mellan deltagande länder, påverkade av faktorer såsom befolkningens storlek och antalet spelare.

  • Tyskland: Över 80 miljoner invånare; en av de största deltagarna.
  • Estonia: Cirka 1,3 miljoner invånare; bland de mindre deltagarna.
  • Påverkande faktorer: Antal deltagare och befolkningens storlek.
  • Statistik: Specifik statistik finns i officiella Eurojackpot-rapporter.

Länder med större befolkningar kan ha lägre vinstchanser på grund av fler deltagare, medan länder med mindre befolkningar kan ha högre chanser. Tysklands nyliga rekordvinst i Eurojackpot lyfter fram denna dynamik.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.