Press ESC to close

Sydafrikansk drömvinst i Powerball-jackpotten

Källa: Citizen

Efter en spännande serie av 19 på varandra följande överdragningar har en sydafrikansk lottospelare vunnit den enorma Powerball-jackpotten på över 121 miljoner rand. Den lyckliga biljetten, som kostade endast 45 rand, köptes online och ledde till en livsförändrande vinst.

”Att vinna Powerball-jackpotten var en dröm som blev sann – bokstavligen,” säger vinnaren till The Citizen. Denna remarkabla händelse föregicks av en dröm där vinsten förutsågs, samt en föraning hos vinnarens partner om en ny bil och hus bara en månad innan den stora vinsten.

Charmaine Mabuza, VD för Ithuba, som driver det sydafrikanska nationallotteriet, uttrycker sin glädje: ”Grattis till vår nyaste multimiljonär på deras resa till nyfunnen rikedom.” Ithuba står redo att erbjuda gratis ekonomisk och traumarådgivning, en tjänst som tillhandahålls till alla lottovinnare som kammar hem mer än 50 000 rand. Dessutom är alla lottovinster i Sydafrika skattefria, vilket innebär att vinnaren får behålla hela summan.

Vinnaren har uttryckt en önskan att använda pengarna för att säkra en stabil ekonomisk framtid för sin familj och bygga ett varaktigt arv. I en annan händelse relaterad till lotteriet var en annan storvinst på 5 miljoner rand nära att gå förlorad då vinnaren inte hade framträtt, trots Ithubas ansträngningar att nå ut.

Powerball-jackpottar i Sydafrika: En historisk jämförelse

Sydafrikas Powerball har under de senaste sex månaderna sett en blandning av stora vinster och överdragningar. Jackpottbeloppen har varierat, med summor som klättrat över 100 miljoner rand.

  • Totalt antal dragningar: 26
  • Totalt antal jackpottvinster: 6
  • Högsta jackpottbelopp: R128 921 492,36
  • Lägsta jackpottbelopp: R3 634 225,34
  • Genomsnittligt jackpottbelopp: R59 265 482,42
  • Procentandel överdragningar: 76,92%

Denna senaste vinst på över 121 miljoner rand är en påminnelse om Powerballs potential att förändra liv över en natt. Med skattefria vinster och stöd i form av ekonomisk rådgivning, erbjuder Powerball mer än bara pengar – det erbjuder möjligheter.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.