Press ESC to close

Storbritanniens iGaming-industri når nya höjder

Storbritanniens iGaming-sektor har återigen visat sin styrka genom att generera en bruttospelintäkt (GGY) på 15,1 miljarder pund under det senaste året. Denna siffra, som sträcker sig från april 2022 till mars 2023, understryker industrins betydande bidrag till den brittiska ekonomin.

Landets regleringsram har varit en katalysator för denna framgång, vilket ger en stabil grund för operatörer att växa och innovera på. Online-spel, och i synnerhet spelautomater, har visat sig vara de mest lukrativa kategorierna, med spelautomater ensamma som står för 3,2 miljarder pund av den totala GGY.

Tekniska innovationer som 5G och virtuell verklighet (VR) förutspås ytterligare förbättra spelupplevelsen och locka nya användare till marknaden. Dessa framsteg kan vara avgörande för att driva industrin framåt, med förväntningar om att Storbritanniens iGaming-intäkter kommer att öka med ytterligare 3 miljarder pund fram till 2028, vilket potentiellt kan uppgå till ett värde av 20 miljarder pund vid slutet av årtiondet.

Medan online-kasinon fortsätter att dominera, har även de icke-digitala vadslagningsintäkterna sett en ökning med 15,4%, vilket visar på en sund tillväxt över hela branschen. Med dessa siffror i åtanke, står det klart att Storbritanniens iGaming-industri inte bara är en kraft att räkna med idag, utan också för framtiden.

Storbritanniens iGaming-industri: Ekonomisk påverkan och reglering 2023

Storbritanniens iGaming-marknad har visat en stark tillväxt under 2023, med en uppskattad värdering på över 14,3 miljarder pund. Online-spel utgör en betydande del av denna framgång, med över 38,2% av den totala marknaden.

  • Marknadsvärde 2023: £14,3 miljarder
  • Online-spels andel: Över 38,2% av totalmarknaden
  • Regleringsförändringar: Syftar till att förbättra spelarskydd och rättvist spel
  • Marknadskonsolidering: Antal licensierade operatörer minskade från 2 819 (2018) till 2 419 (slutet av 2022)
  • Utmaningar: Påverkan av spelannonser och kändisendorsment
  • Förväntad tillväxt: Fortsatt positiv trend, särskilt inom online-sektorn
  • Problemgambling: Cirka 340 000 identifierade problemgamblare 2023
  • Teknologiska trender: Implementering av blockchain, VR och AR samt mobilspels tillväxt

Med regleringsändringar som driver på en marknadskonsolidering och tekniska framsteg som formar framtiden, står Storbritanniens iGaming-industri inför en dynamisk utveckling. Trots utmaningar som problemgambling och debatten kring annonsering, förväntas sektorn fortsätta sin expansion.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.