Press ESC to close

Spelautomater på flygplatsen genererar miljardintäkter

En resenär förlorade nyligen en summa pengar på en spelautomat på Harry Reid International Airport i Las Vegas, dagen efter att en annan person vunnit en stor jackpot på samma plats. Spelautomaterna, som är en del av flygplatsens unika erbjudande, lockar passagerare att göra sista-minuten-satsningar innan de lämnar staden.

Harry Reid International Airport skiljer sig från mängden genom att vara en av endast två flygplatser i USA där resenärer kan spela på spelautomater. Dessa maskiner har visat sig vara en lukrativ affär och har genererat över en miljard dollar i intäkter för flygplatsen.

Trots att chanserna att vinna på dessa automater är små, lockas många spelare av de stora progressiva jackpottarna. ”Det är den här Hail Mary-grejen när folk lämnar staden”, säger Scott Roeben, journalist och grundare av den lokala nyhetsbloggen Vital Vegas, till Washington Post. David G. Schwartz, spelhistoriker och affiliate professor vid University of Nevada i Las Vegas, tillägger: ”Som helhet kommer folk att förlora på spelautomater.”

Flygplatsens spelautomater har inte bara varit framgångsrika i att dra in pengar utan har också blivit en del av den sista spelupplevelsen för många besökare i Las Vegas.

Spelautomaternas vinstgivande roll på Harry Reid International Airport

Spelautomaterna på Las Vegas flygplats är en guldgruva. Sedan starten av kontraktet har de dragit in över 1 miljard dollar. Årligen genererar de i genomsnitt 39,8 miljoner dollar brutto, vilket direkt bidrar med 34,4 miljoner dollar till flygplatsens kassa.

  • Totala intäkter från spelautomater: Över 1 miljard dollar
  • Genomsnittlig årlig bruttointäkt: 39,8 miljoner dollar
  • Passagerarökning 2022: 39,3%
  • Southwest Airlines passagerare 2022: 13,45 miljoner
  • Inrikes passagerare 2022: 36,01 miljoner
  • Utrikes passagerare 2022: 1,79 miljoner

Flygplatsens ekonomiska framgångar speglas i den markanta ökningen av passagerare, där Southwest Airlines dominerar. Med en överväldigande majoritet av inrikes passagerare, är flygplatsens spelautomater en integrerad del av Las Vegas sista-minuten-spelupplevelse.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.