Press ESC to close

Skolpersonal i Kentucky vinner stor i Powerball

Källa: Dailymail

En grupp bestående av 30 nuvarande och före detta anställda vid Rector A. Jones Middle School i Florence, Kentucky, har lyckats vinna en miljon dollar i det välkända lotterispelet Powerball. Denna samling individer, som inkluderar lärare, rådgivare och administrativ personal, har gemensamt använt samma nummer i spelet sedan 2019. Efter att ha delat på vinsten, kunde varje medlem av gruppen, som går under namnet ’Jones 30’, glädjas åt 24 000 dollar var efter skatt.

”’Ingen tittar i en mattebok. Jag visste att den skulle vara säker där… sida 200. Jag har kontrollerat detta tusen gånger,'” säger den pensionerade matteläraren, gruppens organisatör, till Dailymail.Com. Deras ihärdighet och unika strategi har slutligen burit frukt, och gruppen planerar att fortsätta spela lotteriet som ett sätt att bibehålla sin vänskap.

Mary Harville, Kentucky Lotterys VD och koncernchef, uttryckte sin entusiasm över vinsten: ”’Kentucky Lotterys spel skapar roligt för våra spelare, och dessa vinnande pedagoger hade tiden av sina liv.'” Hon överlämnade de ceremoniella checkarna till ’Jones 30’ som ett erkännande av deras framgång.

Inte nog med att ’Jones 30’ firar sin vinst, även en livsmedelsbutik i Hebron kommer att få en belöning på 10 000 dollar för att ha sålt den vinnande biljetten. Powerball fortsätter att vara ett av de mest spelade lotterispelen i USA, med över 181 miljoner deltagare varje år. Trots den senaste vinsten, ingen lyckades kamma hem storpriset i måndagens dragning, vilket innebär att jackpotten nu har stigit till en uppskattad summa av 228 miljoner dollar.

Powerball-jackpottens odds: En jämförelse över tid

Vinstchanserna för Powerball-jackpotten är 1 på 292 201 338, en sällsynthet i jämförelse med andra ovanliga händelser. Amerikaner spenderade omkring 80 miljarder dollar på lotteribiljetter under 2016, vilket understryker lotteriets popularitet.

  • Jackpottodds för Powerball: 1 på 292 201 338
  • Lotteriutgifter 2016: 80 miljarder dollar
  • Hål-i-ett i golf (medelgolfare): 1 på 12 000
  • Bli stucken av bi till döds: 1 på 6,5 miljoner
  • Bli filmstjärna: 1 på 1,5 miljoner
  • Träffas av flygplansdel: 1 på 10 miljoner
  • Dejta supermodell: 1 på 880 000
  • Dö av köttätande bakterier: 1 på en miljon

Medan ’Jones 30’ firar sin miljonvinst, ger dessa jämförelser perspektiv på hur osannolik deras framgång var. Trots de långa oddsen, fortsätter hoppet om den stora jackpotten att förena människor i spelets spänning.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.