Press ESC to close

Säkerhetsvakt från Sabah vinner miljonjackpott

Källa: Thesun

En säkerhetsvakt i Sabah har efter över 20 års tjänstgöring fått en oväntad belöning i form av en jackpot på RM13,4 miljoner i Toto Jackpot 1-spelet. Vakten, som valde sina nummer baserat på personliga data såsom födelsedag och bilregistreringsnummer, uttryckte sin förvåning och glädje över vinsten. ”Jag köpte dessa två nummer som bara kostade mig RM2.60 för att bli rik,” säger vinnaren till STM Lottery Sdn Bhd.

Med den betydande summan planerar vinnaren att säga upp sig från sitt arbete och bygga ett stort hus för sin familj. Men hans ambitioner sträcker sig längre än så. ”Att vara en infödd Sabahan kan jag nu göra en skillnad för mitt folk, jag vill åka tillbaka och hjälpa till att utveckla min by,” förklarar han i en intervju med NST.

Den totala jackpotten uppgick till nästan RM15 miljoner, där en del av vinsten, RM1,559,041.55, delades mellan ytterligare två lyckliga vinnare från Kuala Lumpur och Sabah. Denna händelse markerar en betydande förändring i livet för en man vars engagemang för sitt arbete som säkerhetsvakt under två decennier nu möjliggör en framtid där han kan bidra till sin bys utveckling och välfärd.

Inkomstutveckling i Sabah, Malaysia 2024

Sabahs genomsnittliga inkomst förväntas stiga under 2024, en utveckling drivet av ekonomisk tillväxt och regeringsinitiativ. Regionens huvudsektorer—jordbruk, turism och tillverkning—är katalysatorer för denna ökning.

  • Förväntad inkomstökning: Projektioner visar en ökning på 5% under 2024.
  • Ekonomisk tillväxt: Stimulerad av investeringar och infrastrukturutveckling.
  • Regeringsinitiativ: Inriktade på att förbättra levnadsstandarden.
  • Nyckelsektorer: Jordbruk, turism, tillverkning.
  • Utmaningar: Miljömässig hållbarhet och infrastrukturbegränsningar.

Medan Sabah navigerar genom ekonomiska utmaningar och möjligheter, är den förväntade inkomstökningen ett lovande tecken på regionens framsteg och potential för fortsatt utveckling.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.