Press ESC to close

Riskkapitalbolag i USA ser stora vinster

Källa: Dagensps

”Den ’mest förutsägbara krisen’ i historien är här,” säger Jamie Dimon, ordförande och vd på JPMorgan Chase & Co, till Fortune. Samtidigt rapporterar riskkapitaljättar som Blackstone, KKR och Apollo Global om en framgångsrik period. Deras chefer har upplevt betydande värdeökningar på sina aktieinnehav.

Stephen Schwarzman, grundare av Blackstone, meddelar till Financial Times att ”Vi har designat företaget för att ge motståndskraft i tider av stress och fånga uppsidan när marknaderna återhämtar sig”. Detta kommer i en tid då investmentbanker kämpar och Kinas ekonomiska kris tillsammans med ett börsras kan leda till minskade utländska investeringar.

I Sverige varnar Riksbankens vice chef för överdrivna förväntningar på räntesänkningar, vilket kan innebära ytterligare ekonomiska utmaningar. Trots liknande problem som investmentbanker står inför, har riskkapitalbolag som Blackstone lyckats väl. Schwarzman’s tillgångar har ökat med 12 miljarder dollar och Blackstones insamling av tillgångar nådde 148 miljarder dollar under 2023, med totala tillgångar som nu överstiger 1000 miljarder dollar.

Blackstones tillväxtutsikter 2024

Blackstone förutspås ha en betydande ökning av förvaltade tillgångar till 2024, drivet av starka resultat och strategiska investeringar. Med en proaktiv inställning till investeringsmöjligheter och effektiv tillgångsförvaltning, står företaget inför fortsatt framgång.

  • Förvaltade tillgångar 2023: 1000 miljarder dollar
  • Projicerad ökning till 2024: Betydande
  • Tillväxtfaktorer: Starka prestationer, strategiska investeringar
  • Strategisk tillväxt: Blackstones tillväxtbana pekar uppåt
  • Investeringar: Diversifierad portfölj och strategiska sektorsatsningar

Blackstone, med sin robusta tillväxtstrategi och förmåga att navigera i ekonomiska cykler, är positionerat för att expandera sitt fotavtryck i den globala tillgångsförvaltningen.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.