Press ESC to close

Rio Jogo säkrar licens inför Brasiliens nya spelera

Rio Jogo har nyligen blivit den femte operatören att erhålla en licens från Loterj, vilket möjliggör för dem att erbjuda sportspel och igaming i Rio de Janeiro. Denna utveckling är en del av förberedelserna för lanseringen av den reglerade spelmarknaden i Brasilien.

”Vi tror på en reglerad spelmarknad och dess laglighet,” säger João Victor de Araújo Souza, VD för Rio Jogo, till igamingbusiness.com. Trots detta har Loterjs agerande att utfärda licenser för nationell verksamhet dragit på sig kritik. André Santa Ritta, associerad advokat vid Pinheiro Neto Advogados, påpekar att ”Loterj har inte laglig grund för att tillåta företag att verka i hela landet.”

För närvarande är sju andra operatörer, inklusive Caesars Sportsbook och PNR Tecnologia, i processen att bli ackrediterade. Samtidigt har Loterj öppnat en ny ackrediteringsperiod för spelhus, vilken kommer att vara i 30 dagar från och med tisdagen den 14 maj.

Kritiken mot Loterj kommer från IBJR, som hävdar att organisationen har överskridit sina befogenheter genom att utfärda licenser som tillåter verksamhet över hela Brasilien, vilket kan strida mot federala regler. Denna debatt utspelar sig mot bakgrund av en växande spelindustri i landet, där reglering och laglighet är av yttersta vikt.

Brasiliens reglerade spelmarknad 2024

Brasilien förbereder sig för en omvälvande förändring i spelindustrin med en ny lagstiftning som träder i kraft 2024. Målet är att etablera en legal spelmarknad med tydliga riktlinjer och regler.

  • Regeringens plan: Reglering av spelmarknaden till 2024.
  • Rättsligt ramverk: Införande av lagar för spelaktiviteter.
  • Industrins påverkan: Betydande förväntad inverkan på Brasiliens spelindustri.
  • Marknadsdynamik: Förändringar i konsumentbeteende och marknadsförhållanden antas följa.
  • Detaljer: Specifika detaljer om regelverket ännu inte offentliggjorda.

Denna lagstiftning är en katalysator för förändring, med potential att omforma både den nationella och internationella uppfattningen av spel i Brasilien.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.