Press ESC to close

President Marcos rapporterar framsteg inom jordbruket

Källa: Inquirer

President Marcos uttryckte nyligen sin glädje över de framsteg som gjorts inom jordbruket, tack vare regeringens insatser.

”President Marcos var mer än glad att rapportera förra veckan att regeringens ansträngningar att förse risbönder med högkvalitativa plantor och gödningsmedel betalar sig”, rapporterar https://www.inquirer.net.

Detaljerna kring de specifika resultaten av dessa insatser eller hur de påverkar risböndernas produktion och ekonomi har inte offentliggjorts.

Filippinernas jordbrukspolitik 2024: Effekter på risodling

Filippinernas regering har intensifierat sina ansträngningar för att utveckla risindustrin mot bakgrund av El Niño, med målet att uppnå självförsörjning med ris till 2028. En budget på 31 miljarder pesos har tilldelats det Nationella Risprogrammet för 2024, som inkluderar åtgärder som distribution av jordbruksinsatser, installation av solbevattningssystem och utveckling av ett integrerat program för risförsörjningskedjan. Trots dessa initiativ förväntas Filippinerna fortsätta vara världens största risimportör.

  • El Niño: Påverkar vattentillgång, jordbruk och livsmedelssäkerhet.
  • Nationella Risprogrammet: 31 miljarder pesos tilldelade för 2024.
  • Solbevattningssystem: En del av regeringens moderniseringsplaner.
  • Importprognos: Beräknad import av 3,8 miljoner ton ris.
  • Handelspartners: Indien och Vietnam som viktiga exportörer till Filippinerna.

Trots ambitiösa planer om självförsörjning, står Filippinerna inför utmaningen att hantera effekterna av El Niño och en minskad risproduktion. Regeringens åtgärder är avgörande för att säkra en stabil risförsörjning och stärka den inhemska risindustrin.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.