Press ESC to close

Powerball-jackpotten når nya höjder

Källa: Wkyc

Ingen lyckades kamma hem den enorma Powerball-jackpotten på 443 miljoner dollar under lördagens dragning. Trots detta kunde flera personer i Ohio glädja sig åt mindre vinster.

Jackpotten har nu eskalerat till en svindlande summa på 460 miljoner dollar inför nästa dragning som äger rum den 4 mars. Oddsen för att vinna den eftertraktade jackpotten ligger på en på 292,201,338.

I Ohio, en stat som nyligen har upplevt en våg av lotteriframgångar, inklusive en jackpot på över 250 miljoner dollar, fortsätter lyckan att le. Under den senaste dragningen var det en person som vann 50 000 dollar, medan 28 personer vann 200 dollar vardera. Ytterligare priser på 100 dollar till 4 dollar delades ut till tusentals vinnare.

Med en jackpot som nu överstiger det halva miljardstrecket och ett kontantalternativ på 220,4 miljoner dollar, håller spänningen i sig inför den kommande dragningen.

Powerball-jackpottens skatteeffekter 2024

Den historiska Powerball-jackpotten den 2 mars 2024 nådde $442,1 miljoner i annuitetsalternativet och $211,8 miljoner i kontantalternativet. Efter skatt blev nettoresultatet för annuitetsalternativet mellan $118,7 och $133,5 miljoner.

  • Annuitet vs. kontant: $8,3–$9,3 miljoner per år i annuitet; $119,5–$133,5 miljoner i kontant netto.
  • Skatteavdrag: Federal innehållning på 24%; varierande delstatsskatter.
  • Delstatsskatter: Från 0% i California och Florida till 6,99% i Connecticut.
  • Datum för jackpotten: 2 mars 2024.

Trots den enorma bruttosumman på $442,1 miljoner, visar en detaljerad analys att skattebördan avsevärt påverkar den faktiska utbetalningen. Med den kommande dragningen på $460 miljoner, är det viktigt för spelare att förstå de potentiella skattekonsekvenserna av en vinst.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.