Press ESC to close

Powerball-jackpotten når nya höjder

”Powerball” meddelar att ingen lyckades kamma hem jackpotten under onsdagens dragning, vilket innebär att den nu är uppe i en svindlande summa av 750 miljoner dollar.

Jackpotten har vuxit sig allt större sedan den senaste vinsten på nyårsdagen i Michigan, där en lycklig spelare vann 842,4 miljoner dollar. Sedan dess har 34 dragningar passerat utan att någon vunnit huvudpriset.

För den som drömmer om att bli nästa miljonär, och som har turen att vinna efter lördagens dragning, finns möjligheten att välja en engångsbetalning. Efter skatt skulle denna summa uppgå till 357,3 miljoner dollar.

De senaste vinnande numren som presenterades den 20 mars var 13, 22, 27, 54, 66 med Powerball-nummer 9 och Power Play 2X. Trots de stora summorna i potten, rapporterades det inte om några vinnare av Match 5 + Power Play eller Match 5 priser under den aktuella dragningen.

Powerball-jackpottens historiska tillväxt

Från en blygsam början med en jackpott på 2 miljoner dollar 1988 till dagens astronomiska summor—Powerball har genomgått en enorm evolution. Spel som en gång var begränsat till 15 deltagande jurisdiktioner har expanderat till 45 stater, vilket bidragit till rekordhöga jackpottar och ökad spelardeltagande.

  • Startår: 1988
  • Nuvarande antal deltagande stater: 45
  • Första jackpotten: $2 miljoner
  • Rekordjackpott: $1,586 miljarder
  • Power Play introducerat: 2001
  • Totalt antal jackpottvinnare: Över 1000
  • Välgörenhetsbidrag från vinnare: Över $1 miljard

Med introduktionen av Power Play-funktionen 2001, har spelarna fått chansen att multiplicera icke-jackpottvinster, vilket ökat spänningen och vinstmöjligheterna. Jackpottarnas tillväxt har inte bara påverkat biljettförsäljningen positivt, utan även lett till att vinnarna bidragit generöst till samhällen och välgörande ändamål. Powerball fortsätter att vara en drömmarnas spelplan, där nästa dragning kan förändra livet för en lycklig vinnare.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.