Press ESC to close

Powerball-jackpotten når historiska höjder

Källa: Wwlp

Powerball-jackpotten har eskalerat till en svindlande summa och är nu den fjärde största i spelets historia. Med en uppskattad vinstpott på 1,3 miljarder dollar, har lotterispelare över hela USA riktat sina blickar mot den kommande dragningen.

”Jackpotten för lördagens dragning är uppskattad till 1,3 miljarder dollar med ett kontantalternativ på 608,9 miljoner dollar,” meddelar Massachusetts Lottery till WWLP. Denna summa placerar den aktuella jackpotten som den åttonde största i den amerikanska lotterihistorien.

Sedan den senaste vinsten den 1 januari, då en lycklig spelare i Michigan kammade hem 842,4 miljoner dollar, har jackpotten fortsatt att växa. Nu, efter 41 dragningar utan en huvudvinnare, står spelarna inför en chans att vinna en av de största jackpottarna någonsin.

Powerball-jackpottens rekordvinster

Powerball-jackpotten har nått astronomiska summor flera gånger, vilket placerar den bland världens största lottovinster. Rekordjackpotten på 1,586 miljarder dollar, delad av tre vinnare 2016, står som den största någonsin i Powerball-historien.

  • Största jackpott: $1,586 miljarder
  • Vinnande biljetter: 3 st
  • Datum för rekordvinst: 13 januari 2016
  • Global ranking: Bland de högsta lottovinsterna i världen
  • Effekt på lotteriförsäljning: Markant ökning vid stora jackpottar

Denna enorma summa har inte bara skrivit historia utan också ökat allmänhetens intresse och lotteriförsäljningen avsevärt. Powerball fortsätter att vara en drömchans för många hoppfulla spelare världen över.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.