Press ESC to close

Powerball-jackpott på över en miljard vunnen i Oregon

Källa: Northjersey

En lycklig lottköpare i Oregon har kammat hem en av de största vinsterna i Powerballs historia, en jackpott på hela 1,326 miljarder dollar. Detta markerar den sjätte gången som en Powerball-jackpott går till en vinnare i delstaten.

Trots en fördröjning i dragningen på grund av nödvändiga procedurer som skulle slutföras, kunde den enorma vinstsumman slutligen tillkännages. Jackpotten är den fjärde största i Powerballs historia och rankas som den åttonde största i hela USA:s lotterihistoria.

Vinnaren står inför ett avgörande val: att antingen ta emot hela summan fördelat över en period, eller att välja ett kontantalternativ på 621 miljoner dollar före skatt. Utöver den huvudsakliga jackpottvinnaren, har spelet även skapat sju nya miljonärer som var och en vann 1 miljon dollar genom att matcha de fem vita bollarna.

Ytterligare priser delades ut där 81 biljetter vann 50 000 dollar vardera och 26 biljetter belönades med 150 000 dollar var. Powerball fortsätter att vara en drömmarnas arena, där nästa dragning erbjuder nya chanser till rikedom tre gånger i veckan.

Drew Svitko, Powerball Product Group Ordförande och Pennsylvania Lottery verkställande direktör, uttryckte vinstens betydelse med orden: ”Att vinna Powerball handlar inte bara om att träffa jackpotten, det handlar om kraften att förverkliga drömmar och skapa positiv förändring i världen”, rapporterar NorthJersey.com.

Powerball-jackpott: Historiska rekord

Powerball, en av USA:s mest populära lotterispel, har genom åren nått hisnande jackpottbelopp. Historiska rankningar avslöjar de största vinsterna och frekvensen av dessa enorma utbetalningar.

  • Rekordjackpott: 1,586 miljarder dollar (Januari 2016)
  • Över 500 miljoner: Flera jackpottar har överstigit denna summa
  • Spelarnas dröm: Powerball lockar med sina rekordbrytande priser
  • Biljettförsäljning: Stora jackpottar driver på försäljningen markant
  • Jämförelse: Powerball står ut jämfört med andra lotterier i USA

Jackpottarna som Powerball erbjuder har inte bara förändrat livet för de lyckliga vinnarna utan också bidragit till spelets växande popularitet. Varje dragning är en ny chans till ofattbar rikedom och allmänhetens intresse fortsätter att blomstra.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.