Press ESC to close

Pentasia lanserar guide för Brasiliens iGaming-arbetsmarknad

Källa: Gamesbras

Pentasia, en framstående rekryteringsfirma inom iGaming-sektorn, har nyligen publicerat en guide som belyser anställningslandskapet i Brasilien. Guiden är framtagen för att ge en översikt över de viktiga aspekter och regleringar som krävs för att forma en kvalificerad arbetskraft, i en tid då Brasiliens iGaming-marknad står inför en övergång till en reglerad struktur.

Med en växande marknad som rymmer upp till 150 miljoner potentiella spelare, understryker guiden betydelsen av att förstå de lokala anställningslagarna och -politiken. Detaljerade ämnen som behandlas inkluderar kontrakt, minimilöner, fackföreningar, kollektivavtal, beskattning, arbetstider, nationella helgdagar, årlig semester, samt krav för utländska operatörer gällande visum och arbetstillstånd.

”Företaget” påpekar att guiden ”ger en hög nivå översikt av anställningslandskapet i Brasilien, och är avsedd endast för allmän information och ska inte tolkas som juridisk rådgivning”, enligt en artikel publicerad på GamesBras.

Pentasia, som har över 20 års erfarenhet inom iGaming och har placerat mer än 10 000 kandidater i specialiserade jobb världen över, betonar sin globala räckvidd. ”London, Malta, Dublin, Barcelona, New York, Las Vegas och Singapore – vårt globala nätverk av lokala kontor gör Pentasia till ett verkligt globalt nätverk”, meddelar företaget.

Med över 80 rekryterare i sitt team, fortsätter Pentasia att vara en marknadsledare inom rekrytering för iGaming-industrin, och deras senaste guide är ett exempel på deras engagemang för att stödja företag och individer i en dynamisk och reglerad marknad.

Reglering av iGaming-marknaden i Brasilien 2024

Brasilien står inför en ny era inom online-spel, inklusive iGaming, med slutgiltigt godkännande av regleringar under 2024. Ett avgörande steg mot en mer strukturerad och ansvarsfull spelindustri.

 • Godkännandestatus: Slutgiltigt godkännande av deputeradekammaren; väntar på presidentens signatur.
 • Licensavgifter: Upp till BRL 30 miljoner för licensinnehavare.
 • Skattesatser: 12% på bruttospelintäkter; 15% skatt på nettovinster.
 • Förväntad skatteintäktsbrist: BRL 700 miljoner på grund av uteslutning av iGaming.
 • Fördelning av skatteintäkter:
 • Sport: 36%
 • Turism: 28%
 • Offentlig säkerhet: 14%
 • Övrigt: 22%
 • Lagförslag: Bill 3,626/2023.
 • Motstånd: Starkt från Evangeliska parlamentariska fronten; uteslutning av virtuella spel och sportspelsterminaler.

Med dessa regleringar tar Brasilien ett viktigt kliv mot att balansera en växande marknad med statliga intäkter och ansvarsfullt spelande. Utmaningarna kvarstår dock, där den projekterade skatteintäktsbristen kan påverka regeringens mål om nollskaligt budgetunderskott 2024.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.