Press ESC to close

Penn National Gaming stärker sin position inom iGaming

Enligt en rapport från Truist Securities har Penn National Gaming, trots osäkerheten kring ESPN Bet, en robust interaktiv division som kan säkra företagets framtid. Rapporten, som nyligen uppgraderade Penns aktie från ’Håll’ till ’Köp’, belyser företagets förmåga att fortsätta verka effektivt även om ESPN Bet inte skulle leva upp till förväntningarna.

Truist Securities rapport framhäver Penns digitala gren, Penn Interactive, och dess mångfald av företag som en nyckelfaktor för stabilitet och tillväxt. Detta kommer efter att Penn sålt Barstool Sports och framgångsrikt lanserat ESPN Bet i 17 amerikanska delstater. Rapporten pekar på Penns potential att expandera inom online sportspel och dra nytta av en ökande legalisering av igaming på delstatsnivå.

”Det vi tror att marknaden missar är att Penn Interactive består av flera företag utöver bara ESPN Bet. Om ESPN Bet faller igenom, tror vi att Interactive fortfarande skulle ha värde för Penn,” förklarar Truist Securities i sin rapport. Vidare ser Truist en ”verklig möjlighet för Penn att utnyttja kraften i ESPN-varumärket och befästa sig som en podieaktör inom [online sportspel].”

Med en uppgradering av aktiebetyget och ett pris mål på $23 per aktie, signalerar Truist Securities en stark tro på Penns framtida prestationer på marknaden. En undersökning visar att 52% av de tillfrågade anser att ESPN har potential att bli deras föredragna spelplattform, vilket ytterligare stärker Penns position inom sektorn.

Penn National Gaming och iGaming-marknadens framtid

Penn National Gaming stärker sin position på den växande iGaming-marknaden, med en strategisk satsning på sin interaktiva division. I USA är iGaming-lagstiftningen en lappverk av statliga och federala lagar, som ständigt förändras.

  • Antal stater med legaliserat iGaming: 5
  • Antal stater med strikta regleringar eller förbud: 10
  • Federala akter och regleringar relaterade till iGaming: 3
  • Andel av USA:s befolkning med tillgång till lagligt iGaming: 25%
  • Andel av USA:s befolkning utan tillgång till lagligt iGaming: 40%

Penn National Gaming navigerar skickligt i denna komplexa lagstiftning och har potential att bli en ledande aktör inom online sportspel. Med Truist Securities uppgradering av aktiebetyget till ’Köp’ och ett pris mål på $23 per aktie, ser framtiden ljus ut för företaget.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.