Press ESC to close

PCSO förtydligar regler kring lottojackpottar efter påståenden om flerfaldiga vinster

Källa: Newsinfo

Filippinska PCSO har bemött påståenden om att en lottospelare vunnit flera priser under en månad. Enligt PCSO gäller de rapporterade 20 anspråken från en individ endast för mindre spel som Digit Games 2D, 3D, 4D och 6D, och inte för större jackpotspel.

Senator Raffy Tulfo har tidigare hävdat att en spelare lyckats vinna flera gånger baserat på en lista från PCSO. Organisationen har dock klargjort att för spel som Lotto 6/42, Mega Lotto 6/45, Super Lotto 6/49, Grand Lotto 6/55 och Ultra Lotto 6/58, finns det inga rapporterade fall där en spelare vunnit mer än en gång.

PCSO har även förklarat sitt ’paki-claim’ system, som tillåter vinnare av mindre priser att utse någon annan att hämta ut vinsten åt dem. För att hämta en jackpot måste vinnaren dock personligen besöka PCSO:s huvudkontor.

”För att vara tydlig, de rapporterade 20 anspråken som gjorts av en person innebär inte nödvändigtvis att den som gör anspråket är vinnaren av 20 Digit Games,” säger PCSO till INQUIRER.net. De tillägger, ”Vad senator Tulfo tydligen missade var att samma lista också skulle visa att för jackpotspel som Lotto 6/42, Mega Lotto 6/45, Super Lotto 6/49, Grand Lotto 6/55 och Ultra 6/58, fanns det ingen vinnare som vann mer än en gång.”

PCSO betonar att systemet är utformat för att säkerställa rättvisan i lottodragningarna och att skydda integriteten hos både spel och vinnare.

PCSO klargör lotterijackpotregler

PCSO har nyligen förtydligat regler för att göra anspråk på lotterijackpottar. Målet är att säkerställa transparens och rättvisa i utdelningen av vinster.

  • Krav på giltig ID-handling: Vinnare måste uppvisa godkända identifikationshandlingar.
  • Specifika procedurer: Vinnare måste följa PCSO:s fastställda processer.
  • Syfte med klargörandet: Att förhindra bedrägeri och garantera en rättvis fördelning av vinster.

Med dessa åtgärder hoppas PCSO stärka förtroendet för lotteriets integritet och försäkra att endast berättigade vinnare får sina priser.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.