Press ESC to close

Pagcor rapporterar rekordhöga intäkter – igaming i fokus

Filippinernas spelmyndighet Pagcor har noterat en anmärkningsvärd ökning av sina intäkter under första kvartalet 2024. Med en uppgång på 42,6% jämfört med samma period föregående år, har organisationen genererat ₱25,24 miljarder i intäkter. Denna tillväxt drivs främst av igaming-sektorn, som stod för 43,5% av spelintäkterna och bidrog med ₱9,69 miljarder.

Alejandro Tengco, ordförande och verkställande direktör för Pagcor, uttrycker optimism om framtiden: ”Vi är glada att kunna meddela att Pagcor kan upprätthålla vår tillväxtbana under första kvartalet 2024 och detta bör hjälpa oss att positionera oss för ännu ett rekordbrytande år.” Tengco betonar vidare att e-spelssektorn kommer att vara den huvudsakliga källan till spelintäkter framöver, tack vare innovation och teknologisk integration som erbjuder mer spänning och bekvämlighet för spelarna.

Pagcors nettodriftsintäkt efter utgifter uppgick till ₱18,99 miljarder i Q1, vilket är en ökning med 54,2% jämfört med föregående år. Om denna inkomsttrend fortsätter kan myndigheten överstiga ₱100,0 miljarder för året, vilket skulle vara en historisk milstolpe som inte uppnåtts på 40 år.

Samtidigt genomgår Pagcor en omstrukturering för att omvandlas till en renodlad reglerande myndighet. Planen innefattar privatisering av dess kasinoverksamheter, med målet att slutföra processen under 2025. Denna förändring är en del av en större strategi som syftar till att stärka organisationens bidrag till nationens socioekonomiska program.

Pagcors finansiella rapport 2024: Rekordintäkter och igaming i fokus

Pagcor, Filippinernas spelmyndighet, har släppt sin finansiella rapport för 2024. Rapporten visar på betydande tillväxt i intäkter och vinster, med igaming som en stark drivkraft.

  • Intäktsökning: 20% ökning jämfört med 2023.
  • Vinsttillväxt: 10% ökning av vinster för 2024.
  • COVID-19-påverkan: Spelindustrin drabbades av tillfälliga nedstängningar och minskad kundtrafik.
  • Strategier för framtida tillväxt: Inkluderar operativa höjdpunkter, regulatoriska förändringar och investeringsplaner.

I ljuset av en pandemi som omformat spelindustrin, står Pagcor stark med innovativa strategier för att säkra fortsatt tillväxt och bidra till nationens socioekonomiska utveckling.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.