Press ESC to close

Offentlig utfrågning om iGaming-beskattning föreslagen i Brasilien

Källa: Gamesbras

Federal ledamot Mário Negromonte Jr. har tagit initiativ till en offentlig utfrågning för att granska beskattningsmodellen för iGaming-sektorn i Brasilien. Trots att den befintliga lagstiftningen, Lag 14,790, redan stakar ut riktlinjer för skattesatser och licensavgifter för onlinespel, anser Negromonte att ytterligare diskussioner behövs.

”Det är nödvändigt att fortsätta diskussionen om beskattning av denna typ av tjänst,” säger Mário Negromonte Jr., federal ledamot, till gamesbras.com.

Negromonte har uppmanat representanter från Finansministeriet och ledande aktörer inom sportspelsindustrin att delta i den föreslagna utfrågningen. Han har dock visat på en bristande förståelse för beskattningsprocessens initiala skeden, då licensansökningsprocessen för företag som vill etablera sig inom iGaming i Brasilien ännu inte har inletts.

Enligt den aktuella lagstiftningen kommer en licens för att bedriva iGaming-verksamhet att kosta upp till R$30 miljoner och vara giltig i fem år. Företagen kommer dessutom att betala en skatt på 12% av sin bruttospelintäkt (GGR) samt andra skatter som är kopplade till deras ekonomiska aktiviteter.

Skattetryck och iGaming i Brasilien

Brasiliens nyligen avtäckta temporära åtgärd 1.182/23 har väckt debatt om iGaming-marknadens livskraft. En skatt på 18% av bruttospelintäkterna (GGR) har orsakat oro; den förväntas vara minst 350% högre än Storbritanniens motsvarande skattesats.

  • Skattesats på GGR: 18% i Brasilien jämfört med 15% i Storbritannien.
  • Förväntad skattebörda: Kan variera mellan 45% och 73% beroende på verksamhetens skala i Brasilien.
  • Potentiella konsekvenser: Minskade sponsringsmöjligheter, ökade konkurrensbegränsningar, risk för att kunder söker sig till olicensierade plattformar.
  • IBJR:s ståndpunkt: Förespråkar ett skattesystem liknande Storbritanniens för hållbar utveckling av iGaming-sektorn i Brasilien.

Debatten kring skattesystemet för iGaming i Brasilien speglar en global divergens i regulatoriska tillvägagångssätt. Medan vissa ser en möjlighet, varnar andra för risker såsom minskade statliga intäkter och integritetsproblem inom sporten.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.