Press ESC to close

Nya regler för iGaming-reklam i Ontario

Ontarios spelregulator har nyligen klargjort de nya riktlinjerna för reklam och marknadsföring inom iGaming-sektorn. De uppdaterade reglerna syftar till att skapa en mer ansvarsfull spelmarknad.

Regulatorn har infört striktare krav på reklam för att säkerställa att den inte riktar sig till minderåriga eller framställer spel som ett sätt att uppnå social eller personlig framgång. Reklam får inte heller innehålla vilseledande information eller uppmana till överdrivet spelande.

För att stödja en sund spelkultur har nya begränsningar införts gällande placering och innehåll i reklammaterial. Dessa åtgärder är en del av en större strategi för att främja ansvarsfullt spelande och skydda konsumenterna.

Detaljerna i de nya reglerna och hur de kommer att påverka iGaming-företagen i Ontario är ännu inte helt utredda. Branschaktörer och marknadsföringsexperter analyserar för närvarande de fullständiga effekterna av de nya direktiven.

Uppdaterade iGaming-reklamregler i Ontario

Den 28 februari 2024 träder nya regler i kraft för iGaming-reklam i Ontario, en marknad som öppnades 2022 med konsumentens skydd i fokus. Alkohol- och spelkommissionen i Ontario (AGCO) har förstärkt kraven för reklam och marknadsföring.

  • Skydd av unga: Förbud mot reklam som lockar minderåriga.
  • Användning av idrottare: Strängt begränsad till att främja ansvarsfullt spelande.
  • AGCO:s roll: Arbetar proaktivt med registranter för att uppfylla regelverket.
  • Regelverk: En omfattande standardbaserad ram för iGaming-operatörer och spelleverantörer.

De nya riktlinjerna speglar en strävan efter en säkrare spelmarknad och är resultatet av samarbete mellan AGCO och branschaktörer. Regeländringarna är en del av en bredare strategi för att främja ansvarsfullt spelande och skydda konsumenter, särskilt ungdomar och utsatta grupper.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.