Press ESC to close

Nya regler för betalningstransaktioner inom iGaming i Brasilien

Källa: Gamesbras

Brasiliens finansdepartement har genom Priser och Spel-sekretariatet introducerat Förordning 615, en ny regelbok för hantering av betalningstransaktioner inom sportspel och onlinespel. Denna förordning specificerar att alla transaktioner måste ske elektroniskt mellan spelares registrerade konton och operatörernas transaktionskonton. Användning av kontanter eller andra betalningsmetoder är inte längre tillåten.

Operatörerna inom iGaming-sektorn ställs inför kravet att upprätthålla en finansiell reserv på minst R$5 miljoner, motsvarande ungefär 1 miljon amerikanska dollar, för att säkerställa att vinster kan betalas ut till spelarna. Dessa medel måste förvaras på ett transaktionskonto som ägs av operatören och som hålls hos en finans- eller betalningsinstitution godkänd av Brasiliens Centralbank.

Förordningen stipulerar även att utbetalningar av vinster ska genomföras via elektronisk överföring till spelarens förregistrerade bankkonto inom maximalt två timmar efter det att den spelrelaterade händelsen avslutats. Vidare är det förbjudet för operatörer att erbjuda krediter eller bonusar som betalningsmetod, och de måste hantera sina finansiella resurser på ett sätt som skyddar spelarnas insatta medel.

”Förordning 615 från Priser och Spel-sekretariatet vid Finansministeriet fastställer de allmänna reglerna för betalningstransaktioner inom sportspel och onlinespel,” förklarar en källa från sektorn. Denna förordning är ett steg mot en mer reglerad och säker marknad för spelare och operatörer i Brasilien.

Påverkan av Förordning 615 på Brasiliens iGaming-industri

Förordning 615 har infört striktare regleringar i Brasiliens iGaming-industri, vilket skapat högre krav på licensiering och ökat hinder för marknadsinträde. Denna reglering har lett till stängning av olicensierade operatörer och en tydlig rörelse mot efterlevnad av strikta regelverk.

  • Ökad reglering och licenskrav: 20 licensierade operatörer nu på marknaden.
  • Marknadsinträdesbarriärer: Nykomlingar möter utmaningar.
  • Stängning av olicensierade operatörer: 30 har stängts ned.
  • Förändringar i konsumentbeteende: Påverkan på industrins intäkter och tillväxt.
  • Statistik: Årlig tillväxt före Förordning 615 var 15%, efter införandet har industrin sett en nedgång på 5%.

Förordning 615 har markerat en ny era för säkerhet och reglering inom iGaming i Brasilien, vilket kan ha långsiktiga effekter på både operatörer och spelare.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.