Press ESC to close

North Carolina rapporterar starka siffror för online sportspel

Spelare i North Carolina har under april månad satsat nästan $649 miljoner på sportspel online. Denna summa markerar statens första fullständiga månadsrapport sedan legaliseringen av online sportspel. Brutto spelintäkter (GGR) för perioden uppgick till imponerande $105,3 miljoner.

Lanseringen av speloperatörer i staten ägde rum den 11 mars, vilket sammanföll med starten av de populära NCAA-basketturneringarna. Denna timing kan ha bidragit till den initiala satsningen på $659,3 miljoner under de första tre veckorna efter lanseringen. Trots en liten nedgång i satsningar i april, förblir intresset för sportspel högt.

En noterbar förändring i april var en avsevärd minskning av spelreklam. Reklamkostnaderna sjönk från $202,6 miljoner i mars till $79,7 miljoner i april. Denna nedgång kan spegla en normalisering efter den initiala lanseringsperioden.

Lagstiftare i North Carolina överväger nu att göra justeringar i den nya sportspelslagen. Diskussioner pågår om införandet av förbud mot vissa typer av spel samt möjligheten för spelare att dra av förluster på skatten. Med en skattesats på 18 procent på GGR från digitala operatörer, är sportspel en betydande inkomstkälla för staten.

North Carolina: Rekord i online sportspelsintäkter, april 2024

April månad 2024 markerar en historisk höjdpunkt för online sportspel i North Carolina, med intäkter som överträffar alla tidigare månader. Denna ökning signalerar en stark positiv trend i statens spelmarknad.

  • Intäkter i april 2024: Rekordhöga siffror
  • Tillväxt jämfört med tidigare månader: Betydande ökning
  • Bidragande faktorer: Nya spelalternativ, marknadsföringsaktiviteter, industrins expansion

Med en tydlig tillväxt i intäkterna och nya initiativ på gång, befäster North Carolina sin position som en central aktör inom den digitala sportspelsindustrin.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.