Press ESC to close

North Carolina inför online sportspel i tid för March Madness

North Carolina har officiellt satt ett datum för lanseringen av online sportspel. Enligt Marese O’Hagan kommer delstaten att introducera denna nya form av spel den 11 mars 2024, precis i tid för att dra nytta av den populära college basketturneringen March Madness.

Spelentusiaster kommer att kunna registrera sig och finansiera sina spelkonton redan från den 1 mars, vilket ger dem gott om tid att förbereda sig inför turneringens start. Denna strategiska tidsplanering förväntas maximera engagemanget och intresset för sportspel bland invånarna i North Carolina.

Guvernör Roy Cooper tog det avgörande steget att legalisera sportspel den 14 juni förra året, vilket banade väg för denna utveckling. Sedan dess har nio operatörer, inklusive stora namn som BetMGM och DraftKings, ansökt om licenser för att kunna erbjuda sina tjänster i delstaten.

Med en skattesats på 18% av bruttospelintäkterna för licensinnehavare, positionerar sig North Carolina för att dra nytta av den växande marknaden för sportspel. Med en sådan efterlängtad lansering på horisonten, är det många som ser fram emot att se hur detta nya kapitel i delstatens spelhistoria kommer att utvecklas.

North Carolina satsar på online sportspel

Med en befolkning på cirka 10,55 miljoner siktar North Carolina på att bli en av de tio största marknaderna för online sportspel i USA. Förväntningarna är höga inför lanseringen av den nya spelmarknaden, som är planerad till juni 2024.

  • Beräknad lansering: Juni 2024
  • Första årets väntade omsättning: Cirka 7 miljarder dollar
  • Skatteintäkter första året: Uppskattat 126 miljoner dollar
  • Jämförelsemarknad: Ohio, med en befolkning på cirka 11,78 miljoner
  • Lokala lag: Stöd från professionella och college-lag, in-stadium sportsbooks förväntas

Med en väl förberedd sports betting-kommitté och ett starkt lokalt stöd från både professionella och college-lag, är North Carolina redo att göra ett avtryck på den amerikanska sportspelscenen. Lanseringen sammanfaller med en tid då sportentusiaster är som mest engagerade, vilket ger en solid grund för en framgångsrik start.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.