Press ESC to close

North Carolina inför ny era för sportspel

”Den här veckan kom två stora uppdateringar när staten förbereder sig för den 11 mars,” säger Marese O’Hagan, enligt en rapport från iGaming Business.

North Carolina står inför en betydande förändring inom iGaming-sektorn. Från och med 1 mars kan spelare registrera och finansiera sina konton inför den kommande lanseringen av online sportspel.

Statens kommission har beviljat två fullständiga licenser för sportspelsleverantörer samt ytterligare sju provisoriska licenser. Dessa åtgärder är en del av förberedelserna inför det officiella startdatumet för online betting, som är satt till den 11 mars.

I ett försök att främja ansvarsfullt spelande har ett frivilligt självuteslutningsprogram godkänts. Detta program är en del av North Carolina Problem Gambling Programme och tillåter spelare att utesluta sig själva från spel i perioder om 1 år, 3 år, 5 år eller livstid. Programmet kommer att finansieras med 2 miljoner dollar per år.

Stora speloperatörer som Caesars Entertainment och DraftKings är bland de som förbereder sig för att lansera mobil sportspel i staten. Med dessa förberedelser på plats, ser North Carolina fram emot en ny era inom sportspel och online betting.

North Carolina öppnar för reglerat sportspel

Från första halvåret 2024 kommer reglerat sportspel och hästkapplöpning att vara tillgängligt i North Carolina. Detta möjliggörs genom lagstiftning undertecknad av guvernör Roy Cooper, som inkluderar både mobilt och online sportspel, samt fysiskt spelande på potentiella platser kopplade till sportarenor.

  • Startdatum: Första halvåret 2024
  • Antal licenser: Upp till 12 interaktiva sportspelslicenser
  • Skattesats: 18% på bruttospeleintäkter minus utdelade vinster
  • Beräknade skatteintäkter: $100 miljoner årligen inom fem år
  • Nettointäkter: $71 miljoner årligen inom fem år
  • Spelåldersgräns: 21 år för att satsa på proffs-, college- eller olympiska sporter

Legislationen förväntas skapa nya inkomstkällor och arbetstillfällen, samt stärka de lokala professionella sportfranchisena. Skatteintäkterna från sportspelandet kommer huvudsakligen att gå till lokala, regionala och statliga idrottsinitiativ, idrottsprogram inom University of North Carolina-systemet och program mot spelberoende. North Carolina blir den 29:e delstaten där mobilt sportspel är tillåtet eller har auktoriserats. Med dessa förberedelser i full gång, blickar North Carolina fram emot en ny era inom sportspel och online betting.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.