Press ESC to close

New Yorks budget för 2025 saknar igaming

Trots förväntningar har igaming inte inkluderats i New Yorks budget för det kommande året. Guvernör Kathy Hochul har presenterat en budget på $233 miljarder för 2025, en ökning med $1 miljard jämfört med föregående år, utan att höja inkomstskatterna.

Senator Joseph Addabbo har nyligen lagt fram ett reviderat förslag för igaming, som även omfattar ilotteri, men detta har inte funnit sin plats i budgeten. Istället har Hochul valt att förlänga vissa befintliga lagar som rör pari-mutuel, racing, vadslagning och uppfödning.

Brendan Bussmann, Managing Partner på B Global Advisors, uttrycker sin besvikelse över beslutet att utesluta igaming. ”Vi är inne för en kamp,” säger han, och betonar att detta är ett kritiskt slag mot framtiden för onlinekasino i delstaten.

Medan den föreslagna skatten på igaming låg på 31.5%, fortsätter New York att uppbära en skatt på 51% för sportspel, vilket pekar på en fortsatt restriktiv hållning mot onlinebaserade spelalternativ.

New Yorks budget 2025: Prioriteringar och utsikter

New Yorks budgetförslag för 2025 speglar en stark satsning på utbildning, hälsovård och infrastruktur—med en betydande ökning i finansiering för dessa sektorer. Fokus ligger på att tackla klimatförändringarna och främja förnybar energi, samt att minska inkomstklyftor och stödja småföretag och låginkomsttagare.

  • Utbildningsfinansiering: Ökning med 10%
  • Hälsovårdsutgifter: Ökning med 15%
  • Infrastrukturprojekt: Allokering på $5 miljarder
  • Ytterligare intäkter från skattereformer: $2 miljarder

Budgeten inkluderar även planer för att förbättra kollektivtrafik och tillgängligheten till överkomligt boende, samt initiativ för att stärka jobbskapande och ekonomisk tillväxt. Trots dessa ambitiösa mål, utesluts igaming—en potentiell intäktskälla—från budgeten, vilket väckt diskussioner om statens framtida spelstrategi.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.