Press ESC to close

Nevada slår rekord i Super Bowl-satsningar

Nevada har uppnått ett nytt rekord i satsningar på Super Bowl, med en total summa på $185,6 miljoner. Denna siffra överstiger föregående års satsningar och markerar en historisk händelse för delstatens sportböcker.

Matchen mellan San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs lockade fler satsningar än Super Bowl 2022, men trots det stora spelintresset resulterade det i en relativt blygsam vinst för sportböckerna på $6,8 miljoner. Denna vinst motsvarar en hållningsprocent på endast 3,7%.

Amerikanska Gaming Association (AGA) hade förutspått att satsningarna på årets Super Bowl skulle nå nya höjder med ett nationellt rekord på $23,1 miljarder. GeoComply rapporterade också en signifikant ökning av aktiviteten, med en uppgång på 22,3% i geolokaliseringkontroller, vilket indikerar en ökning av lagliga satsningar.

Nevada har dessutom rapporterat en imponerande ökning av spelintäkterna under 2023, med en total på $15,5 miljarder. Av dessa intäkter kom $481,3 miljoner från sportspel, varav $240,7 miljoner genererades genom mobilspel.

Kirk Hendrick, ordförande för Nevada Gaming Control Board, uttryckte sin uppskattning över evenemanget: ”Nevada Gaming Control Board gratulerar och tackar alla inblandade för att ha levererat ett så spektakulärt evenemang från delstaten Nevada.”

Super Bowl-satsningar i Nevada: En historisk överblick

Nevada har spårat Super Bowl-satsningar sedan 1991, och 2024 slog man rekord med $185,6 miljoner i spelade pengar. Denna summa är den högsta någonsin för enstaka Super Bowl-evenemang i Las Vegas.

  • Spelhistorik: Satsningsdata tillgänglig från och med 1991.
  • Rekordår 2024: $185,6 miljoner satsade; sportböckerna vann $6,8 miljoner.
  • Hållningsprocent: 1991 – 8,8%; 2024 – 3,7%.
  • Största matchen: Kansas City 25, San Francisco 22 (OT).
  • Favoriter för framtiden: San Francisco 49ers med 5-1 att vinna Super Bowl 2025.
  • Spelarprestation: Patrick Mahomes, nu 11-1-1 mot spread som underdog.

Nevadas spelindustri fortsätter att blomstra, och Super Bowl är en årlig höjdpunkt som lockar miljoninsatser och stora folkmassor. Med rekordbrytande siffror och en ständigt växande marknad för sportspel, är Nevada en central punkt för spelentusiaster världen över.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.