Press ESC to close

Nederländerna överväger höjd spelbeskattning

I Nederländerna kan spelbeskattningen komma att öka till 37,8% efter ett avtal mellan fyra politiska partier. Detta skulle innebära en betydande inkomstökning för staten, med en förväntad årlig tilläggsintäkt på €202 miljoner.

Koalitionsavtalet, som bär titeln ”Hopp, Mod och Stolthet”, är planerat att offentliggöras idag. Det inkluderar även ett förslag om att förbjuda riktad reklam för onlinespel och särskilt de spel som anses vara av hög risk, såsom online-slots.

Branschorganisationen NOGA har uttalat sig kritiskt mot de föreslagna förändringarna. ”En majoritet i representanthuset tar en dyrbar chansning med online-spelare som nu medvetet väljer det lagliga erbjudandet,” säger Peter-Paul de Goeij, direktör för NOGA. Han varnar för att dessa åtgärder kan ha oavsiktliga konsekvenser och leda spelare mot den oreglerade svarta marknaden.

De Goeij fortsätter med att uttrycka sin oro över beslutets hastighet: ”Om vi snart finner att politiker har fattat felaktiga beslut för hastigt, kommer representanthuset att vara ansvarigt för de negativa konsekvenserna.” NOGA:s ståndpunkt är att en välreglerad och ansvarsfull spelmarknad är att föredra framför en där spelare söker sig till olicensierade alternativ.

Förslag om höjd spelbeskattning i Nederländerna

Nederländernas föreslagna spelbeskattningshöjning är en del av en större lagstiftningsreform med målet att modernisera spelmarknaden. Förändringarna syftar till att ta itu med spelberoende och stärka konsumentskyddet.

  • Nuvarande skattesats på spel: 30,1%
  • Förväntad ny skattesats: Upp till 29%
  • Estimerad extra statlig inkomst: Hundratals miljoner euro
  • Potentiell påverkan på spelmarknadens storlek: Betydande minskning

Reformen förväntas ha stor ekonomisk inverkan på spelindustrin, med möjliga förändringar i affärsmodeller och konsumentbeteende. Den ytterligare inkomsten för regeringen kan komma att finansiera program riktade mot behandling av spelberoende och förbättringar av konsumentskyddet.

Med en skatteökning som kan omforma Nederländernas spelindustri, står aktörer inför en osäker framtid. Effekterna av denna lagstiftning kan bli avgörande för branschens struktur och konsumenternas val.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.