Press ESC to close

NCAA lanserar kampanj för att hantera sportsbetting bland studenter

NCAA-presidenten Charlie Baker har uttalat sig om den växande närvaron av sportsbetting på universitetsområden och dess potentiella påverkan på studentidrottare. ”Sportsbetting är överallt, särskilt på universitetsområden, så det är avgörande att studentidrottare får den riktiga berättelsen om hur det kan påverka dem och deras förmåga att spela,” säger Baker.

I samband med den första veckan av 2024 års Division I-basketmästerskap för män och kvinnor har NCAA lanserat ’Draw the Line’, en kampanj som syftar till att utbilda studentidrottare om riskerna med sportsbetting. Kampanjen kommer med verktyg och resurser för NCAA-medlemsskolor och en e-läromodul om sportsbetting för att informera om spelrelaterade skador och integritetsfrågor.

Baker påpekar även att det finns en oroande trend där studentidrottare och tjänstemän utsätts för trakasserier från spelare. ”Vi vet att vissa spelare trakasserar studentidrottare och tjänstemän. Därför förespråkar vi förändringar i politiken på delstatsnivå och lanserar övervakningsverktyg runt mästerskap för att hänvisa allvarliga hot till brottsbekämpande myndigheter,” förklarar han.

Forskning visar att en stor andel unga vuxna på universitet, 67% av 18- till 22-åringar, har deltagit i sportsbetting. Detta är anmärkningsvärt då minimiåldern för att lagligt satsa är 21 år i de flesta reglerade stater. Med sportsbetting lagligt i över 30 delstater, är det en fråga som blir alltmer relevant för NCAA och dess medlemsskolor.

NCAA:s kampanj mot sportsbetting på campus

I ljuset av ökad sportsbetting bland collegestudenter lanserar NCAA ’Draw the Line’—en utbildningsinsats riktad till studentidrottare. Kampanjen syftar till att belysa problematiken med spelberoende och främja ansvarsfullt spelande.

  • Utbildningsräckvidd: Över 50 000 studentidrottare, tränare och administratörer deltar i programmet.
  • Engagemang i sportsbetting: 67% av collegestudenter i åldern 18–22 år har deltagit i betting.
  • Rättsliga förändringar: NCAA driver på för policyförändringar på delstatsnivå för att skydda idrottare från trakasserier och negativa konsekvenser av spelproblem.
  • Ekonomisk omsättning: $2,72 miljarder förväntas omsättas genom amerikanska spelbolag under årets turneringar.
  • Laglig betting: 38 delstater har legaliserat sportsbetting under de senaste fem åren.

Kampanjen, som debuterar under de första veckorna av Division I-basketmästerskapen för män och kvinnor, markerar en viktig milstolpe i NCAA:s arbete mot en säkrare spelkultur på universiteten.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.