Press ESC to close

Michigan slår iGaming-rekord med 2,3 miljarder dollar

Michigan har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt inom iGaming och sportspel under det gångna året. Enligt en rapport från Michigan Gaming Control Board nådde de kombinerade intäkterna från dessa sektorer en ny höjdpunkt på 2,3 miljarder dollar, vilket innebär en ökning med 18% jämfört med föregående år.

iGaming stod för lejonparten av intäkterna med 1,9 miljarder dollar, medan sportspel bidrog med 420,4 miljoner dollar. Denna framgång kan delvis tillskrivas de stora sportevenemangen i Michigan, som har fått nationell uppmärksamhet och därmed ökat satsningarna.

December månad utmärkte sig särskilt med bruttospelintäkter på 181,4 miljoner dollar, den högsta siffran för året. Under denna månad genererades en internet sportspelsomsättning på 583 miljoner dollar. Operatörerna i staten bidrog också till statskassan genom att betala 36,7 miljoner dollar i skatter.

Rapporten från Michigan Gaming Control Board belyser den effektiva regleringen av iGaming och sportspel, vilket har möjliggjort denna rekordtillväxt. Med en fortsatt stark prestation från både kommersiella och stamspelsoperatörer, har Michigan cementerat sin position som en ledande aktör inom den amerikanska iGaming-industrin.

Michigan iGaming och sportspel: Intäktsfördelning 2024

Michigan förutspås visa en betydande intäktsökning inom iGaming och sportspel under 2024. Med en detaljerad fördelning som lyfter fram båda sektorernas bidrag.

  • Förväntad intäkt: Stor ökning inom både iGaming och sportspel.
  • iGaming-bidrag: $Y miljoner av den totala intäkten.
  • Sportspelsbidrag: $Z miljoner, visar på en diversifierad spelmarknad.
  • Total intäkt: Projektionen pekar mot $X miljoner för 2024.
  • Industrins tillväxt: Statistiken understryker iGaming och sportspels växande påverkan på Michigans spelindustri.

Denna intäktsfördelning ger en indikation på hur iGaming och sportspel fortsätter att forma spelindustrin i Michigan. Med en stark tillväxtkurva har staten en allt mer framträdande roll i USA:s spelmarknad.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.