Press ESC to close

MGM Resorts expanderar genom nyförvärv

Källa: Borsvarlden

MGM Resorts har genom ett strategiskt förvärv av Leovegas tagit över en produkt- och teknikplattform för sportsbok och onlinekasino från Tipico Group. Detta markerar en signifikant utvidgning av MGM:s verksamhet inom iGaming-sektorn.

I andra nyheter har Raketech, en aktör inom digital marknadsföring, avyttrat sin amerikanska rådgivningsverksamhet. Affären slöts för 2,25 miljoner dollar och speglar en omstrukturering inom företaget.

Samtidigt överväger Thyssen Krupp att sälja sin andel i ett samriskbolag, vilket kan leda till ytterligare förändringar på marknaden.

Apple hamnar i blåsväder då de anklagas för att aktivt förhindra Epic Games från att etablera sin spelbutik i Europa. Konflikten mellan de två teknikjättarna fortsätter att eskalera.

Slutligen rapporteras en kraftig ökning i den globala försäljningen av halvledare, med en uppgång på 19,3 procent under maj månad. Detta indikerar en fortsatt stark efterfrågan på teknikprodukter världen över.

MGM Resorts förvärvar Leovegas

MGM Resorts har förvärvat Leovegas för 3,6 miljarder dollar, vilket markerar ett stort steg för expansion inom den onlinebaserade spelmarknaden och befäster företagets ställning som en ledande global underhållningsaktör.

  • Förvärvskostnad: $3,6 miljarder
  • Huvudsyfte: Expansion inom online-spel
  • Teknologi och kundbas: Nyckeltillgångar från Leovegas
  • Förväntade synergier: Tillväxtmöjligheter för båda företagen
  • Marknadspotential: Tillgång till växande online-spelmarknad

Genom förvärvet av Leovegas siktar MGM Resorts på att nyttja den växande digitala spelindustrin och skapa mervärde genom strategiska partnerskap och innovation.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.