Press ESC to close

Mexikansk man köper Cartier-örhängen för en bråkdel av priset

En mexikansk läkare vid namn Rogelio Villarreal har nyligen köpt ett par Cartier-diamantörhängen för det förbluffande låga priset av 237 pesos, motsvarande ungefär 14 dollar. Detta efter att ha upptäckt ett prisfel på juvelerarens webbplats där örhängenas riktiga pris var 237 000 pesos, eller cirka 14 000 dollar.

”’Jag bröt ut i kallsvett'”, säger Rogelio Villarreal, läkare under sin medicinska AT-tjänstgöring, om den oväntade affären. Efter att ha genomgått en utdragen förhandling med Cartier, som initialt erbjöd honom ett tröstpris, fick Villarreal till slut sina örhängen till det felaktigt annonserade priset. Mexikos konsumentverk, Profeco, stödde Villarreals krav på att företaget skulle respektera det publicerade priset. ”Företagen måste respektera det publicerade priset,” meddelar Jesus Montaño, talesperson för Profeco.

Villarreal delade med sig av sin framgång genom att posta en video online där han öppnar förpackningen med de eftertraktade smyckena. Händelsen har lett till en livlig debatt om konsumenträttigheter och etiska frågor kring utnyttjandet av företags misstag. Vissa har kritiserat Villarreal för att ha tagit tillfället i akt, medan han själv anser att han förtjänade denna en-gång-i-livet-chans.

Prisfel leder till Profeco-dom: Rogelio Villarreal och Cartier-örhängena

Rogelio Villarreal, en mexikansk läkare, stötte på en lyckoträff när han köpte Cartier-örhängen till ett pris av 237 pesos (ca 14 USD) på grund av ett prisfel. Profeco, Mexikos konsumentverk, tog ställning för konsumenten och krävde att Cartier skulle respektera det annonserade priset.

  • Prisfel: Örhängen felaktigt prissatta till 33 000 USD istället för 330 000 USD
  • Profecos dom: Till kundens fördel; rätten att behålla örhängena till det lägre priset
  • Företagets ansvar: Profeco fastställde att Cartier bar ansvaret för misstaget

Domens utfall har väckt diskussioner om konsumenträttigheter och etik kring prissättningsfel. Villarreal lyckades med sin rätt att förvärva örhängena till det felaktiga priset, vilket har lett till en viktig prejudicerande dom i Mexiko.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.