Press ESC to close

Mega Millions-jackpotten når nya höjder

Jackpotten i det populära Mega Millions-lotteriet fortsätter att växa efter att ingen lyckades träffa alla rätt i fredagens dragning. De nummer som kunde ha förvandlat en lycklig spelare till multimiljonär var 4-6-40-41-60, med Mega Ball-nummer 11.

Inför nästa dragning, som äger rum på tisdag, har jackpotten klättrat till en svindlande summa på 563 miljoner dollar. Detta efter att den tidigare potten på cirka 525 miljoner dollar lämnades orörd.

Den som drömmer om att vinna den enorma summan har möjligheten att välja mellan en årlig utbetalning över 30 år eller en engångssumma. Skulle turen vara framme på tisdag kan vinnaren välja att ta hem omkring 265,4 miljoner dollar direkt.

Lotteribiljetterna, som ger hopp om ekonomisk frihet, säljs över hela USA inklusive i 45 delstater, Washington D.C. och Jungfruöarna. En biljett kostar endast 2 dollar, med möjligheten att för en extra dollar lägga till en Megaplier och därmed öka vinstchanserna.

Mega Millions: Vinstutbetalningsalternativ

Mega Millions erbjuder två olika sätt att ta emot en jackpotvinst: som en engångssumma eller fördelat över 30 årliga betalningar. Valet mellan dessa påverkar både skattebördan och det totala mottagna beloppet.

  • Utbetalningsalternativ: Engångssumma eller 30 årliga betalningar.
  • Skatteskillnader: Skatteansvaret varierar beroende på utbetalningsalternativ.
  • Skatteberäkningar: Både federal och delstatlig skatt beaktas för att kalkylera netto vinsten.
  • Beskattningsbar inkomst: Lottovinster från Mega Millions betraktas som skattepliktig inkomst.
  • Exempel: Illustrerar hur en lottovinst kan påverka skatteklammer och skulder.

Vid en stor vinst står vinnaren inför ett viktigt beslut som kan ha stor inverkan på den slutliga summan efter skatt. Användning av Mega Millions kalkylator rekommenderas för att förstå de ekonomiska konsekvenserna av varje alternativ.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.