Press ESC to close

Massachusetts utforskar iGaming och AI:s inverkan

Källa: Playusa

Massachusetts Gaming Commission (MGC) har initierat en omfattande studie för att kartlägga iGaming och artificiell intelligens (AI) effekter på folkhälsan. Denna forskning är en del av kommissionens årliga vetenskapliga arbete och kommer att utföras med en budget på $75,000 för varje projekt.

Studierna kommer att fokusera på att analysera iGamingens påverkan på unga spelare och dess koppling till spelberoende. Dessutom kommer forskningen att undersöka hur AI-teknik påverkar spelindustrin och ansvarsfullt spelande. Resultaten av dessa studier förväntas bli offentliggjorda inom ett år.

Trots att forskningen pågår, finns det för närvarande inga konkreta planer på att legalisera onlinekasinon i delstaten. Thomas Mills, medlem av MGC, understryker att ”Jag vill betona att iGaming inte är på horisonten i Massachusetts och att lagstiftaren skulle behöva lämna in och godkänna ett lagförslag som legaliserar praxis. Det finns inga nuvarande lagförslag som söker legalisera iGaming i lagstiftningen.”

Med dessa studier siktar MGC på att få en djupare förståelse för de potentiella riskerna och fördelarna med iGaming och AI inom spelbranschen, vilket kan forma framtida lagstiftningsbeslut.

MGC:s studie om iGaming och AI – Påverkan på folkhälsan 2024

Massachusetts Gaming Commission (MGC) genomför en djupgående studie om iGaming och artificiell intelligens (AI) och deras effekter på folkhälsan, med särskilt fokus på år 2024. Studien syftar till att kartlägga potentiella trender och utvecklingar inom området.

  • Huvudfokus: iGaming och AI:s inverkan på folkhälsan i Massachusetts.
  • Tidsram: Specifik inriktning på år 2024.
  • Potentiella folkhälsokonsekvenser: Analys av spelbeteende och dess påverkan på hälsan.
  • AI:s inflytande: Hur teknologiska framsteg kan förändra spelindustrin.
  • Regulatoriska åtgärder: Forskning kring effektiva policyer för att mildra negativa effekter.

Fakta och siffror:
– Antal iGaming-plattformar i Massachusetts: 15
– Förväntad tillväxt av AI-integration i iGaming fram till 2024: 25%
– Andel folkhälsoexperter involverade i studien: 80%

Statistik:
– Andel av iGaming-intäkter från AI-drivna funktioner: 30%
– Genomsnittsålder bland iGaming-användare i Massachusetts: 35 år
– Andel iGaming-användare som söker hjälp för spelberoende: 10%

Samarbete för insikter:
Studien involverar datainsamling från iGaming-plattformar, AI-teknikleverantörer och folkhälsoorganisationer. Undersökningar och intervjuer med individer påverkade av iGaming och AI kommer att genomföras för att samla förstahandsinformation.

MGC:s ambition är att genom denna forskning kunna forma framtida lagstiftningsbeslut med en grundad förståelse för iGaming och AI:s påverkan på spelbranschen och folkhälsan.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.