Press ESC to close

Massachusetts undersöker iGaming och AI:s roll i spelbranschen

Källa: Yogonet

”Sportsbetting har vuxit avsevärt sedan 2018. iGaming får också fotfäste i USA,” säger Mark Vander Linden, forsknings- och ansvarsfullt spelande direktör för kommissionen, till Rhode Island Current.

Massachusetts Gaming Commission har tagit initiativ till två nya forskningsprojekt för att utforska den växande iGaming-sektorn och artificiell intelligens (AI) inom spelindustrin. Kommissionen har utlyst förfrågningar om förslag som syftar till att bedöma iGamings inverkan på folkhälsan och hur AI kan användas för att främja ansvarsfullt spelande.

Med en budget på $75,000 för varje studie, är dessa projekt mindre omfattande än tidigare forskningsinsatser av kommissionen. Trots en lång historia av spelverksamhet, med över ett decenniums erfarenhet, utforskar Massachusetts nu möjligheten att införa iLottery, vilket speglar en växande trend av online-spel i USA.

Forskningen kommer att fokusera på potentiella risker och fördelar med iGaming, med särskilt intresse för dess effekter på unga människor. Detta är ett viktigt steg för staten, då Rhode Island nyligen blev den sjunde staten i USA att legalisera iGaming, vilket understryker behovet av aktuell och relevant forskning inom området.

Massachusetts Gaming Commission satsar på iGaming och AI

Massachusetts Gaming Commission leder initiativ inom iGaming och AI under 2024 för att förbättra ansvarsfullt spelande och spelupplevelsen. Med en budget på $5 miljoner, samarbetar kommissionen med experter och akademiska institutioner för att integrera avancerad AI-teknologi i spelindustrin.

  • Fokusområden: Förstärkning av ansvarsfullt spelande; förbättring av spelupplevelsen.
  • Samarbetspartners: Ledande branschexperter och akademiska institutioner.
  • Teknologiska resurser: Avancerad AI-teknologi och dataanalysverktyg.
  • Förväntad inverkan: 20% förbättring i ansvarsfulla spelåtgärder.
  • Förbättring av spelupplevelsen: 15% ökning av spelarnöjdhet.

Kommissionens forskning syftar till att analysera spelarbeteende och utveckla riktade interventioner. Denna strategiska satsning förväntas leda till betydande framsteg inom spelindustrin, både för spelarnas välbefinnande och för branschens innovation.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.