Press ESC to close

Light & Wonders tillväxtstrategi ger resultat

Light & Wonder har rapporterat en imponerande tillväxt med en ökning av intäkterna med 12,8% till $731 miljoner under tredje kvartalet 2023. Företaget, som är aktivt inom personliga, sociala och onlinekanaler, har nyligen gjort en sekundär börsnotering på den australiska börsen.

”Att förenkla Light & Wonders verksamhet ’låste upp ett enormt värde'”, säger VD Matt Wilson, enligt en intervju med igamingbusiness.com. Wilsons strategi har varit att fokusera på innehåll och att vara världsklass inom ett begränsat antal områden, vilket har lett till att företaget avyttrat andra verksamhetsgrenar som sportspel och lotteri.

Med den nya börsnoteringen i Australien har Light & Wonder ökat sin tillgång till kapitalmarknaden, vilket är en del av deras tillväxtstrategi. Företaget ser nu fram emot att expandera ytterligare, med särskilt fokus på Asien och den växande iGaming-marknaden i USA.

Light & Wonders expansionsstrategi 2024

Light & Wonder, Inc. siktar på hållbar tillväxt och långsiktigt aktieägarvärde genom en unik tillgångsportfölj, ledande marknadspositioner och plattformsöverskridande möjligheter. Strategin för 2022–2025 innebär en kraftfull tillväxtagenda.

  • Finansiella mål: Konsoliderad AEBITDA på $1,4 miljarder; totalt kapitalskapande på $10 miljarder.
  • Affärsomvandling: Fullt utnyttjande av oöverträffad marknadsposition för plattformsöverskridande möjligheter.
  • Aktieåterköpsprogram: Aktivt återköp av aktier under ett program värt $750 miljoner.
  • Hållbarhet och integritet: Engagemang i hållbara praxis och företagsintegritet.

Med en kraftigt minskad skuldsättningsprofil och en målsättning att nå en nettoskuldsättningskvot på 2,5x till 3,5x, har Light & Wonder positionerat sig starkt för framtiden. Företaget är en global ledare inom plattformsöverskridande spel och underhållning, med en tydlig koppling mellan landbaserade och digitala kanaler.

Light & Wonders tillväxtstrategi är en central del av företagets framgångssaga – en berättelse om innovation, fokus och finansiell styrka som kommer att definiera dess framtid.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.