Press ESC to close

Light & Wonder fortsätter sin imponerande tillväxt

Källa: Playusa

Light & Wonder har återigen rapporterat en ökning av intäkterna, denna gång för det tolfte kvartalet i följd. Med en total intäkt på $756 miljoner för första kvartalet 2024, vilket är en ökning med 13% jämfört med föregående år, fortsätter företaget att visa sin styrka på marknaden.

”Vi är på en hälsosam tillväxtbana med sex på varandra följande kvartal av tvåsiffrig intäktsökning inom Gaming, SciPlay och iGaming,” säger Oliver Chow, Chief Financial Officer för Light & Wonder, till https://www.playusa.com/light-and-wonder-q1-2024-earnings/. Chow betonar företagets framgångar och attribuerar dessa till deras forskning och utveckling samt förmågan att leverera engagerande innehåll.

Företaget har inte bara haft en tvåsiffrig intäktstillväxt sex kvartal i rad över alla segment, utan har även sett en särskilt stark tillväxt inom SciPlay och iGaming-segmenten. Landbaserade spelintäkter ökade med 14% till $476 miljoner, medan iGaming-segmentet nådde rekordintäkter på $74 miljoner för kvartalet.

Matt Wilson, President och Chief Executive Officer för Light & Wonder, framhäver företagets OGS-plattform som en nyckelfaktor bakom framgången. ”Vår OGS-plattform levererade rekordvolymer av bruttospelintäkter i USA och Kanada då vi såg årliga ökningar på 23% respektive 29%,” säger Wilson till https://www.playusa.com/light-and-wonder-q1-2024-earnings/. Han tillägger att tillväxten är ett resultat av deras innehållsstrategi och färdplan.

Med en nettoinkomst på $82 miljoner och en marknadsandel på 11% för SciPlay, visar Light & Wonder tecken på att vara en kraft att räkna med inom iGaming-industrin. Företagets tillväxt i USA och Kanada, tillsammans med en ökning på 34% för ELK Studios GGR, pekar på en ljus framtid för speljätten.

Light & Wonder: Tillväxt och innovation

Light & Wonder, grundat 2005, har utvecklats från ett fotograferingsföretag till en ledande speljätte. Med en affärsmodell som ursprungligen fokuserade på högkvalitativ fotografering för bröllop, evenemang och kommersiella kunder, har företaget anpassat sig för att dominera iGaming-industrin.

  • Grundat: 2005
  • Tjänster: Från fotografering till iGaming
  • Online närvaro: Kraftfull, med starkt fokus på digital marknadsföring
  • Kundfokus: Hög kundnöjdhet och personlig service
  • Anställda: 25
  • Årliga kunder: 150+
  • Sociala medier: 10 000+ följare
  • Intäktsfördelning: Bröllop (60%), kommersiella kunder (30%), evenemang (10%)

Med en strategisk omvandling har Light & Wonder cementerat sin position på marknaden. Företagets framgångar inom iGaming och SciPlay signalerar en ny era av innovation och tillväxt.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.