Press ESC to close

Indiens och Kenyas spelmarknader lockar investerare

Källa: Focusgn

Emre Goktas, medgrundare och VD för Revpanda, understryker vikten av lokal kunskap för investerare som siktar på de afrikanska och indiska spelmarknaderna. ”Både de afrikanska och indiska spelmarknaderna erbjuder betydande potential för investerare, men att utnyttja denna potential kräver mer än bara marknadsanalys. Det kräver praktisk erfarenhet och förståelse för lokala dynamiker,” säger Goktas.

Indiens spelmarknad har vuxit till imponerande $3,1 miljarder och förväntas fortsätta på en expansiv bana. Med en befolkning på över 1,4 miljarder och en årlig spelarandel på 80% av de vuxna, framstår landet som en guldgruva för branschaktörer. Mobilanvändningen är också hög, med 82 mobilabonnemang per 100 personer, vilket pekar på en stark tillväxt inom mobilspel.

I Kenya, där spel är fullt lagligt, förutspås spelmarknaden vara värd nästan $100 miljoner år 2024. Landet har en ung spelarbas och en internetpenetration på 40,8%, vilket skapar en gynnsam miljö för online spelmarknaden. Den afrikanska kontinenten i stort är också på uppgång, med en förväntad marknadsvärde på $1,85 miljarder för online spel år 2024.

För att kapitalisera på dessa marknader krävs det att investerare och företag anpassar sina strategier för att möta de unika behoven och förutsättningarna. Teknologisk tillgång och mobilanvändning är centrala faktorer som måste beaktas. Slotegrator, en aktör inom iGaming-branschen, har nyligen expanderat till Indien och erbjuder värdefulla insikter för de som vill navigera dessa lovande marknader.

Emre Goktas: Digital marknadsföringsprofil

Emre Goktas, grundare av Revpanda, har blivit en framstående figur inom digital marknadsföring med över ett decennium av erfarenhet. Hans bakgrund och karriär är präglade av innovativa strategier som har gett honom branschens erkännande.

  • Utbildning: Kandidatexamen i marknadsföring
  • Karriär: 10+ år i digital marknadsföring
  • Projekt: Ledde framgångsrika kampanjer för stora varumärken
  • Utmärkelser: Mottagit branschpriser för innovativa strategier

Goktas insikter och erfarenheter är värdefulla för att navigera i de växande spelmarknaderna i Indien och Afrika. Hans förmåga att anpassa strategier till lokala förhållanden gör honom till en nyckelspelare för investerare som siktar på dessa marknader.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.