Press ESC to close

Indiens iGaming-sektor kämpar med ny skattesmäll

Källa: Startupnews

”Den höjda GST-satsen, retroaktiva avgifter och beskattning av icke-påtagliga element som pengarna på bordet har störtat iGaming-industrin i oordning,” säger en artikelkälla till https://startupnews.fyi/2024/04/14/how-high-taxation-is-stifling-indias-igaming-sector/.

Indiens iGaming-sektor, som är världens näst största spelmarknad, har drabbats hårt av en skattehöjning som innebär att GST för spel av skicklighet har ökat från 18% till 28%. Denna förändring har lett till negativa konsekvenser för både stora och små företag inom branschen.

För att hantera frågor kring penningtvätt och spelarsäkerhet har självreglerande organisationer (SRO:er) bildats inom iGaming-gemenskapen. Trots detta kvarstår en osäkerhet kring regleringar, vilket skapar en utmanande miljö för nya aktörer som vill etablera sig på marknaden.

Den höga skattesatsen och de retroaktiva avgifterna har lett till förvirring och osäkerhet, vilket påverkar investeringsviljan hos både inhemska och internationella investerare. Mindre företag, spelare och utvecklare är särskilt utsatta för de negativa effekterna av den ökade skattebördan.

Indiens iGaming-sektor: Tillväxt och utmaningar 2024

Indiens iGaming-marknad är på en kraftig uppåtgående kurva, med en förväntad marknadsvärde på 3,8 miljarder dollar år 2024. Drivkrafterna bakom denna tillväxt är en ökande internetanvändning och smartphone-innehav, samt gynnsamma regleringar från regeringens sida.

  • Förväntat marknadsvärde år 2024: 3,8 miljarder dollar
  • Tillväxtfaktorer: Ökad internetpenetration, smartphone-användning, gynnsamma regleringar
  • Bidrag till ekonomin: Skapande av tusentals jobb och en positiv inverkan på den övergripande ekonomin
  • Internetpenetration i Indien: Cirka 50%
  • Smartphone-användare i Indien: Över 500 miljoner
  • Utmaningar: Regleringsramar och konkurrens med traditionellt spelande

Denna dynamiska sektor står inför både möjligheter och utmaningar, där skatter och regleringar spelar en avgörande roll för framtida framgång. Med en växande användarbas och stöd från regelverk kan iGaming bli en betydande ekonomisk motor för Indien.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.