Press ESC to close

Indiens iGaming-industri: Nya regler och skatteutmaningar

Indiens iGaming-sektor har under de senaste åren dragit till sig betydande investeringar, men står nu inför nya regleringsutmaningar och en potentiellt branschförändrande skattehöjning. Mellan räkenskapsåren 2020 och 2024 har både inhemska och internationella investerare konsekvent satsat på marknaden, vilket signalerar ett starkt intresse för segmentet.

Den indiska regeringen har infört nya regler för att reglera skicklighetsbaserade spel, inklusive e-sport och fantasy sport. Dessa regler är en del av en kombination av centrala och statliga regleringar som syftar till att skilja mellan spel av skicklighet och spel av chans. Som en följd har iGaming-industrin bildat självreglerande organ (SROs) för att utveckla en uppförandekod och definiera ’tillåtna spel’.

Trots teknologiska innovationer och en växande användarbas har industrin drabbats av en ökning av varu- och tjänsteskatten (GST) till 28% på insättningar. Denna skattehöjning har skapat en osäkerhet kring framtiden för investeringar och jobb inom sektorn, och frågan är nu föremål för rättslig prövning.

Investeringarna i online-spelsektorn har visat en nedgång, från en topp på Rs 12,740 crore under räkenskapsåret 2022 till Rs 835 crore under räkenskapsåret 2023. Tillväxttakten förväntas sjunka till en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15% fram till räkenskapsåret 2028, jämfört med en CAGR på 28% under perioden 2020-23. Den höga GST-satsen riskerar att utplåna befintliga investeringar på $2,5 miljarder och mer än 50,000 högkvalificerade jobb, vilket skapar en osäker framtid för iGaming i Indien.

Indiens iGaming-industri: Reglering och GST-effekter 2024

Indiens iGaming-marknad, värderad till miljarder dollar, står inför en regelreform och skattetryck från GST. Med en betydande del av befolkningen engagerad i online-spel, är förändringarna i regelverket och skattekonsekvenserna centrala för industrins framtid.

  • Regeländringar: Industrin förbereder sig för nya compliance-krav.
  • GST-påverkan: Finansiella implikationer för iGaming-företag under granskning.
  • Industrins värde: Uppskattas till miljarder dollar.
  • Engagemang: En betydande del av befolkningen deltar i online-spel.
  • Tillväxtprognos: Förväntas vara i tvåsiffriga procent.

I takt med att Indien navigerar genom dessa regleringsvatten, är iGaming-företagens förmåga att anpassa sig avgörande för att säkra en hållbar tillväxt och innovation inom sektorn.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.