Press ESC to close

iGaming Ontario rapporterar rekordtillväxt

Källa: Focusgn

Ontarios iGaming-marknad har under sitt andra verksamhetsår upplevt en anmärkningsvärd tillväxt med nästan 50 operatörer och insatser på hela $63 miljarder. Enligt iGaming Ontario har provinsen nu blivit den sjätte största jurisdiktionen i världen för online-spel baserat på intäkter.

”På bara två år har Ontarios konkurrenskraftiga och reglerade iGaming-marknad vuxit från ett litet antal operatörer till nästan 50, och erbjuder mer än 75 iGaming-webbplatser till Ontarios invånare,” meddelar iGaming Ontario.

Företaget har genererat $2,4 miljarder i spelintäkter och betonar att mer än 86 procent av Ontarios spelare föredrar att spela på säkrare, reglerade webbplatser. Denna preferens för reglerade alternativ speglar en ökad medvetenhet om vikten av ansvarsfullt spelande.

”Ansvarsfullt spelande är kärnan i allt vi gör på iGaming Ontario,” säger organisationen, som även har vunnit Vixio’s 2023 Regulatory Initiative of the Year för sina insatser. iGaming Ontario lägger stor vikt vid ansvarsfullt spelande, inklusive verktyg för spelarskydd och utbildningskampanjer.

Ontario Lottery and Gaming Corporation har också bidragit till marknadens framgång genom att implementera RG Check programmet, vilket ytterligare stärker provinsens fokus på ansvarsfullt spelande.

iGaming-marknadens tillväxt i Ontario

Ontarios iGaming-sektor visar på en betydande tillväxt, med prognoser som pekar på en fortsatt expansion fram till år 2024. Denna tillväxt drivs av ökad internetanvändning, mobilspels popularitet och förändringar i regelverket.

  • Marknadstillväxt: Signifikant ökning i Ontarios iGaming-sektor.
  • Prognoser: Expansion förväntas fortsätta genom 2024.
  • Tillväxtfaktorer:
  • Ökad internetpenetration.
  • Mobilspels popularitet.
  • Regeländringar inom iGaming-industrin.
  • Förväntade resultat:
  • Ökning av intäkter.
  • Större spelar-engagemang.
  • Teknologiska framsteg.

Sektorns framsteg speglas i en förväntad ökning av både intäkter och spelar-engagemang, vilket indikerar en ljus framtid för digitalt spel i Ontario.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.