Press ESC to close

IDVerse och GeoComply i samarbete för att revolutionera igaming

IDVerse, tidigare känt som OCR Labs Global, har ingått ett strategiskt partnerskap med GeoComply. Syftet är att förbättra processen för identitetsverifiering inom den globala igamingmarknaden. Detta samarbete kommer att integrera IDVerse’s avancerade AI-teknologi i GeoComplys IDComply-lösning, vilket möjliggör en snabb och säker onboarding av spelare.

Aaron Gould, VP of identity at GeoComply, uttrycker att partnerskapet är en betydande milstolpe i företagets strävan att erbjuda en sömlös och säker spelupplevelse. ”Detta partnerskap markerar en betydande milstolpe i vår resa mot att erbjuda en sömlös, säker och inkluderande spelupplevelse för våra spelare över hela världen,” säger Gould.

IDVerse kommer att förse GeoComply med kapaciteten att autentisera över 16 000 ID-dokument från mer än 220 länder. Genom att använda Generative AI-tränad teknologi kan IDVerse verifiera att en spelares selfie stämmer överens med fotot på ID-dokumentet i realtid, vilket är avgörande för att motverka bedrägerier och uppfylla juridiska krav.

Libby Robinson, Head of partnerships at IDVerse, betonar teknologins betydelse för att skapa en tryggare digital miljö. ”Med vår nygenerationsteknologi kan GeoComply nu röra sig ännu snabbare för att kontrollera identitet i realtid, stoppa bedrägerier och expandera tryggt över alla geolokaliseringar med IDVerse’s oöverträffade täckning av ID-dokument – bygga ett säkrare, mer säkert internet,” förklarar Robinson.

GeoComplys användning av IDVerse’s Zero Bias AI-teknologi kommer även att säkerställa en icke-diskriminerande onboardingprocess, där spelares ras, ålder och kön inte påverkar utfallet. Detta är ett viktigt steg mot en mer inkluderande spelindustri.

Det nya partnerskapet mellan IDVerse och GeoComply är en del av en större rörelse mot förbättrad digital identitet och säkerhet inom igamingsektorn, där bedrägeribekämpning och juridisk efterlevnad står i centrum för innovationen.

IDVerse: Ny Era i Identitetsverifiering

IDVerse, tidigare känt som OCR Labs Global, har genomgått en omfattande rebranding den 30 maj 2023. Med en ny identitet speglar företaget sitt engagemang för universell och heltäckande identitetshantering.

  • Rebranding-datum: 30 maj 2023
  • Fokus: Identitetsorkestrering, Zero Bias AI-teknologi
  • Pålitlighet: Zero Bias AI med 99,99% tillförlitlighet
  • Global närvaro: London, Silicon Valley, Sydney
  • Industrier: Finansiella tjänster, försäkringar, offentlig sektor, telekommunikation
  • Teknologi: Zero Bias AI, Deepfake Defender, Facial Tokenization
  • Inkludering: AI plattform som känner igen olika hudtoner

IDVerses rebranding markerar en ny fas i företagets utveckling, där teknologiska framsteg och mänskligt centrerad design går hand i hand för att skapa en säkrare och mer inkluderande digital identitetsverifiering.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.