Press ESC to close

Genius Sports satsar på gratisspel för att locka och behålla spelare

Genius Sports, en ledande leverantör av sportdata och teknik, har nyligen lanserat en ny svit av interaktiva gratisspel riktade till speloperatörer. Dessa spel, som inkluderar vecko- och matchdagsspel, turneringsspel samt dagliga retentionspel, är utformade för att öka både kundförvärv och lojalitet.

”Från att uppmuntra användare att registrera sig för ett konto till att ge dem en övertygande anledning att återvända och sedan konvertera dem tillbaka till att satsa, erbjuder vår nya svit av spel otroligt värde över hela spelarens livscykel,” säger Josh Linforth, Chief Revenue Officer för Genius, till igamingbusiness.com.

Företaget, som redan samarbetar med över 300 speloperatörer, inklusive stora namn som Betway och Bet365, planerar att integrera sina reklamlösningar för att smidigt föra spelare från gratisspel till sportsbooks. Genius Sports erbjuder även skräddarsydda gratisspellösningar för att uppfylla specifika operatörsmål.

Trots en nettoförlust på 85,5 miljoner dollar för räkenskapsåret 2023, har Genius Sports rapporterat en 21% ökning av intäkterna som nådde 413,0 miljoner dollar. Företaget har även sett en 238,3% ökning av justerad EBITDA till 53,3 miljoner dollar och en 31,1% ökning i sitt segment för Betting Technology, Content & Services.

”Vi arbetar i partnerskap med 300+ speloperatörer, och vi är glada att utöka våra partnerskap genom beprövade spelifieringslösningar,” tillägger Linforth.

Utöver sin satsning på gratisspel har Genius Sports planer på att förlänga sitt avtal om officiella speldata med Football DataCo till 2029, vilket säkerställer fortsatt tillgång till värdefull data från bland annat Premier League.

Genius Sports ekonomiska framgångar 2023

Genius Sports, en frontfigur inom sportdata och teknologilösningar, förväntas redovisa en stark ekonomisk prestation under 2023. Företagets intäkter och lönsamhet spås öka i takt med den växande efterfrågan på deras tjänster.

  • Förväntad intäktsökning: 15%
  • Förväntad tillväxt i nettoinkomst: 20%
  • Marknadstillväxt för sportdata- och teknologilösningar: 20% årligen
  • Ökning av sportspel och spel: 25% årligen
  • Strategiska partnerskap och förvärv: Bidrar till intäktstillväxt
  • Digital omvandling: En drivkraft i sportindustrin

Med en solid marknadsposition och gynnsamma industritrender i ryggen, står Genius Sports starkt rustade för fortsatt tillväxt. Företagets strategiska allianser och förvärv har breddat dess marknadsnärvaro och förbättrat produktutbudet.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.