Press ESC to close

Genius Sports redovisar stark tillväxt trots nettotförlust

”Vi är glada att kunna rapportera vårt åttonde kvartal i rad med finansiella resultat över förväntningarna,” säger Mark Locke, medgrundare och VD för Genius, till igamingbusiness.com. Genius Sports, en ledande aktör inom sportdata och teknologi, har presenterat en imponerande ökning i intäkter och EBITDA för det finansiella året 2023.

Företaget noterade en ökning av sin fullårsintäkt med 21,0% till 413,0 miljoner dollar. EBITDA steg markant med 238,3%, vilket indikerar en ökad lönsamhet i företagets affärsmodell. Trots dessa positiva siffror fortsätter Genius Sports att rapportera en nettotförlust, som för 2023 uppgick till 85,5 miljoner dollar.

Genius Sports aktiekurs visade en nedgång på 3,26% på New York Stock Exchange, vilket speglar marknadens reaktion på nettotförlusten. Dock uppvisade två av företagets operativa segment förbättringar, medan ett segment såg minskade intäkter.

För det kommande året har Genius Sports satt upp ambitiösa mål. Företaget förväntar sig en intäktsökning till 480 miljoner dollar och en justerad EBITDA på 75 miljoner dollar för helåret 2024. Denna prognos grundar sig i företagets starka tillväxt inom segmentet för vadslagningsteknologi, innehåll och tjänster samt flera tecknade datavtal under det gångna året.

Locke uttrycker optimism för företagets strategiska position och dess förmåga att generera positivt kassaflöde framöver. Genius Sports ser en ljus framtid där de fortsätter att bygga på sin ledande position inom sportdata och teknologi.

Genius Sports: Finansiell översikt 2023

Genius Sports, en pionjär inom sportdata och teknologi, rapporterade en anmärkningsvärd finansiell prestation för 2023. Med en intäktsökning på 21% till 413 miljoner dollar och en justerad EBITDA som mer än tredubblades till 53 miljoner dollar, överträffade företaget förväntningarna.

  • Intäktsökning: 21% till $413 miljoner
  • Justerad EBITDA: Ökning med 349% i Q4 till $12 miljoner
  • Nettoförlust: Minskade från $181,6 miljoner till $85,5 miljoner
  • Kassaflöde: Starkt årsslut med $126 miljoner
  • Förväntningar 2024: Intäkter på $480 miljoner och justerad EBITDA på $75 miljoner

Med en förbättrad justerad EBITDA-marginal och en positiv kassaflödesprognos för 2024, står Genius Sports inför ett år av strategisk tillväxt och optimering av sin ledande position inom den digitala sportekosystemet.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.