Press ESC to close

Gammix Limited utmanar rekordböter från Nederländernas spelregulator

Gammix Limited har drabbats av en historisk sanktion från Nederländernas spelregulator KSA, som utfärdat böter på hela 19,6 miljoner euro. Detta är det högsta bötesbeloppet som någonsin utdömts av KSA. Anledningen till straffet är att Gammix erbjudit onlinespel till nederländska kunder utan att inneha en giltig licens.

I juni 2022 beordrades Gammix att upphöra med sin verksamhet i Nederländerna och varnades för att veckoböter på 1,4 miljoner euro skulle tillkomma om de inte efterlevde kravet. Trots detta har KSA funnit att Gammix fortsatt sin olagliga spelverksamhet och gjort sina tjänster tillgängliga för spelare i landet.

Gammixs omsättning i Nederländerna uppskattas till 302,7 miljoner euro, vilket ger en indikation på företagets storlek och den marknad de opererat på utan licens. Företaget har uttryckt stark kritik mot KSA:s beslut och avser att bestrida bötesbeloppet. ”KSA har pålagt vårt företag ett bötesbelopp som både är skandalöst och obefogat”, säger Phil Pearson, direktör för Gammix Limited.

Pearson tillägger att Gammix hade vidtagit åtgärder för att blockera tillgången till sina tjänster för nederländska spelare. ”När vi fick det första meddelandet om en möjlig sanktion, nådde vi ut till dem för att säga att vi har blockeringar på plats”, förklarar han.

Gammix Limited ifrågasätter även KSA:s metoder för undersökning och beräkning av bötesbeloppet, vilket tyder på en kommande juridisk strid mellan speloperatören och den nederländska regulatorn.

Gammix Limited: Spelindustrins utmanare

Gammix Limited, grundat 2010, har etablerat sig som en ledande aktör inom spelindustrin med en imponerande finansiell tillväxt och diversifierat utbud av produkter och tjänster. Företaget har stadigt expanderat och stärkt sin marknadsposition globalt.

  • Grundat: 2010
  • Finansiell prestation: Konsekvent intäktstillväxt och lönsamhet
  • Global närvaro: Starkt fotfäste på nyckelmarknader
  • Marknadsandel: 10% av spelindustrins marknad
  • Årlig tillväxttakt: Genomsnittlig årlig tillväxt på 15%
  • Konkurrens: Möter konkurrens från andra branschledare

Trots sin framgång har Gammix Limited nu hamnat i blåsväder med en rekordböter på 19,6 miljoner euro från Nederländernas spelregulator. Företagets framtid och strategi kommer att präglas av denna juridiska strid, vilket kan bli en vändpunkt i deras fortsatta expansion.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.