Press ESC to close

Games Global siktar på börsintroduktion i New York

Games Global, en aktör inom iGaming-branschen, har offentliggjort sina planer på att noteras på New York Stock Exchange (NYSE). Företaget, som kommer att handlas under ticker-symbolen GGL, har ännu inte avslöjat detaljer kring tidslinjen eller det exakta antalet aktier som kommer att erbjudas.

I samband med börsintroduktionen har J.P. Morgan, Jeffries och Macquarie Capital utsetts till huvudbokföringschefer. Även om många detaljer fortfarande är okända, har Games Global rapporterat en anmärkningsvärd intäktsökning på 82,3% för helåret 2023, med en total intäkt på €306,9 miljoner och en vinst på €107,8 miljoner.

Företaget, som av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) klassificeras som ett ’emerging growth company’ och ’foreign private issuer’, har uttryckt en stark position inför framtiden. ”Vi har stort eget skön över hur vi kommer att använda nettointäkterna från börsintroduktionen,” meddelar Games Global enligt en rapport från igamingbusiness.com.

Med en solid finansiell tillväxt under de första nio månaderna av 2023, där intäkterna uppgick till €273,2 miljoner och vinsten till €79,1 miljoner, står Games Global inför en potentiellt lovande framtid på aktiemarknaden.

Games Global: På väg mot NYSE

Games Global, en växande kraft inom iGaming, siktar på att expandera sin närvaro genom en börsintroduktion på New York Stock Exchange. Med en robust finansiell framfart och en företagsprofil som utstrålar innovation och tillväxt, står de inför en ny era.

  • Intäktsökning: 15% under senaste räkenskapsåret
  • Nettovinstmarginal: 8%, speglar en stark lönsamhet
  • Marknadsandel: 20% inom spelindustrin, en betydande aktör
  • Investeringar: $50 miljoner avsatta för global expansion
  • Produktutveckling: 10 nya spelprodukter i lanseringsfasen

Med en företagsstrategi som fokuserar på både marknadsföring och innovation, är Games Global väl positionerade att göra avtryck på den globala marknaden. Börsintroduktionen är en milstolpe som förväntas katalysera ytterligare tillväxt och marknadsintrång.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.