Press ESC to close

GambleAware bemöter anklagelser från Good Law Project

GambleAware, en organisation dedikerad till att bekämpa spelrelaterade skador, har nyligen hamnat i blåsväder efter anklagelser från Good Law Project. Organisationen anklagas för att inte leva upp till sitt åtagande att tillhandahålla adekvat utbildning och stöd till personer som lider av spelberoende.

Zoë Osmond, VD för GambleAware, har starkt försvarat organisationens oberoende och arbete. ”Våra robusta styrnings- och beställningspraxis säkerställer att industrin inte har något inflytande över vår verksamhet,” säger Osmond, och tillägger att GambleAwares oberoende har erkänts av flera intressenter, inklusive regeringen.

Osmond uttrycker även oro över att de anklagelser som framförts kan ha negativa konsekvenser för de tjänster som erbjuds och för de människor som är i behov av dem. ”Klagomålet som inlämnats till Charity Commission av Good Law Project bygger på vilseledande och föråldrad information,” förklarar Osmond. Hon betonar att felaktiga rubriker och missvisande rapportering kan vara skadliga för organisationens rykte och dess förmåga att hjälpa sårbara spelare.

Trots anklagelserna visar statistik från National Gambling Support Network att nio av tio sårbara spelare som slutför sin behandling hos GambleAware ser en förbättring i sitt tillstånd. Detta står i kontrast till de 69% som inte ser någon förbättring, vilka ofta är de som inte slutför sin behandling. Organisationen har även haft en betydande räckvidd med sin nationella kampanj mot stigmatisering, som nått över 95% av befolkningen, och deras webbplats mottar 6,5 miljoner besök per år.

GambleAware fortsätter att arbeta för att stödja de som drabbas av spelrelaterade skador och bekämpa stigmatiseringen som omger spelberoende.

GambleAware: Finansiering och oberoende

GambleAware, kritiserad för sina finansieringskällor, finansieras genom frivilliga bidrag från Storbritanniens spelindustri—en detalj som väckt oro för branschens inflytande över organisationens arbete och prioriteringar.

  • Finansieringskällor: Frivilliga bidrag från speloperatörer i UK
  • Transparensåtgärder: Publicering av finansieringskällor och detaljer kring utgifter
  • Oberoende: Mångfald i styrelsen och transparenta beslutsprocesser
  • Industrins potentiella inflytande: Fortsatta oro för påverkan på GambleAwares aktiviteter och prioriteringar
  • Diversifiering av finansieringskällor: Uppmaningar till ökad mångfald för att minska industrins inflytande

Trots att GambleAware tar emot cirka 80% av sin finansiering från spelindustrin, arbetar de aktivt för att upprätthålla sitt oberoende och transparens. Organisationens ansträngningar att motverka spelrelaterade skador och stigmatisering fortsätter, medan debatten om finansieringens natur och dess påverkan påverkar den offentliga bilden.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.