Press ESC to close

Entain överväger försäljning av georgiskt varumärke

Entain, en global jätte inom iGaming, har offentliggjort att man överväger att sälja sitt georgiska varumärke Crystalbet. Detta beslut framkom efter en strategisk översyn som syftar till att maximera aktieägarvärde och identifiera icke-kärnverksamheter.

”Kommittén drog slutsatsen att varumärket inte är kärnan i gruppen,” meddelar Entain. Översynen, som initierades av bolagets kapitalallokeringskommitté i januari, har lett till att Crystalbet kan komma att säljas som en del av en bredare strategi för att stärka Entains position på marknaden.

Entain rapporterar en stark finansiell ställning med en robust balansräkning, vilket förstärks av tillgängliga kreditfaciliteter. Bolaget siktar på att återgå till organisk intäktstillväxt och har som mål att expandera sina marginaler och sin närvaro på den amerikanska marknaden.

Ordförande för Entain, Barry Gibson, uttrycker en positiv syn på bolagets framtid: ”Jag är nöjd med de framsteg som gruppen har gjort.” Entain har en diversifierad portfölj och är positionerat för långsiktig tillväxt, men erkänner samtidigt att det finns mer arbete att göra för att nå sina mål.

Bland de finansiella målen framgår det att Entain siktar på att uppnå en online EBITDA-marginal på 28% till 2026 och 30% till 2028 genom Projekt Romer. Bolaget planerar även kostnadsbesparingar på £100m fram till 2025. Trots en nettoförlust på £936.5m för helåret 2023, ser Entain potential för att stärka sin marknadsposition och skapa värde för sina aktieägare.

Entains strategiska drag: Crystalbets resa

Entain, en global aktör inom sportspel och iGaming, har genom sin förvärvshistorik stärkt sin närvaro på den georgiska marknaden—Crystalbet är ett lysande exempel. Förvärvet av Crystalbet cementerade Entains position i den snabbväxande online-spelmarknaden i regionen.

  • Förvärvsår: [år]
  • Finansiella detaljer: [belopp]
  • Crystalbets kundbas: [antal]
  • Bidrag till Entains tillväxt: [procent]

Med en målinriktad expansionstrategi har Entain utökat sitt erbjudande och nått en bredare kundkrets. Crystalbets ledande ställning i Georgien har varit en viktig kugge i detta arbete.

  • Marknadsandel efter förvärv: [procent]
  • Intäktstillväxt efter förvärv: [procent]

Entain fortsätter att navigera i den dynamiska spelindustrin med sikte på att skapa aktieägarvärde—försäljningen av Crystalbet kan bli nästa steg i denna strategi.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.