Press ESC to close

En spelare vinner enorm Ultra Lotto-jackpot

Källa: Newsinfo

”En ensam spelare tog hem jackpotten på 175 miljoner från Ultra Lotto 6/58 under fredagskvällens dragning,” meddelade Philippine Charity Sweepstakes Office under en sändning på PCSO Facebook live.

Den lyckliga vinnaren prickade in den rätta kombinationen av nummer 04-07-57-05-54-47 och säkrade därmed den enorma summan på 175,160,965.20 pesos. Samtidigt lämnades Mega Lotto 6/45-jackpotten på 8,9 miljoner pesos orörd, då ingen spelare lyckades matcha alla vinnande nummer.

Tidigare i veckan hade en annan ensam vinnare tur nog att vinna Lotto 6/42, med en jackpot på 15 miljoner pesos. Den vinnande raden för detta spel var 15-08-17-24-31-12, vilket resulterade i en utbetalning på 15,019,736.80 pesos.

Det bör noteras att alla lottovinster över 10 000 pesos är föremål för en skatt på 20 procent, enligt Filippinernas skattereformlag. Detta innebär att de stora vinstsummorna kommer att minska något när skatten har dragits av.

Skatt på Lottovinster – Filippinernas Reform

En ensam lottospelare vann nyligen 175,16 miljoner pesos i Ultra Lotto 6/58. På grund av TRAIN-lagen (Tax Reform for Acceleration and Inclusion) kommer vinsten att minska med 20% i skatt för summor över 10 000 pesos.

  • Jackpotvinst: 175,16 miljoner pesos i Ultra Lotto 6/58.
  • Skattesats: 20% på vinster över 10 000 pesos.
  • Tekniskt problem: PCSO rapporterade en ’mindre glitch’ under ett nyligt 3-siffrigt spel.
  • Lagstiftares åtgärd: Utredning begärd för att fastställa om det förekommit oegentligheter.

Vinnaren har ett år på sig att hämta ut sin vinst; annars tillfaller pengarna välgörenhet. Trots tekniska problem fortsätter lottodragningar att vara en viktig inkomstkälla för välgörande ändamål på Filippinerna.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.