Press ESC to close

Dustin Johnson triumferar i LIV Golf Las Vegas

Dustin Johnson har säkrat segern i LIV Golf-turneringen i Las Vegas med en prissumma på hela 4 miljoner dollar. Johnsons prestation, med en slutrunda på 69 slag och ett totalresultat på 12 under par, placerade honom i toppen av ledartavlan.

Brooks Koepkas Smash GC dominerade lagtävlingen och avslutade med ett imponerande resultat på 33 under par. Deras framgångar bidrog till den uppsluppna stämningen som präglade evenemanget.

Phil Mickelson, kapten för Hyflyers GC, lyfte fram LIV Golfs förmåga att attrahera en yngre publik i USA. ”I USA är vår demografisk mycket yngre än den traditionella golfpubliken,” säger Mickelson till Golf Australia. Denna trend var tydlig under tävlingen i Las Vegas, som sammanföll med Super Bowl-veckan och lockade en livlig och ung skara åskådare.

Evenemanget var inte bara en sportslig framgång utan också en fest för fansen, med en atmosfär som speglade värdstaden Las Vegas. Golf Australia rapporterar att spelare som Queensland’s Cameron Smith och Marc Leishman också gjorde starka insatser, med slutrundor på 72 respektive 70 slag.

Dustin Johnson uttryckte sin glädje över segern: ”Varje gång du kan få en seger känns det fantastiskt. Det känns verkligen bra att få en tidigt på säsongen, och självklart att vinna här i Vegas med alla dessa fans och ett fantastiskt fält, jag är mycket stolt över mig själv,” delar han med sig till Golf Australia.

Med en kombination av högklassig golf och Vegas-stil underhållning, har LIV Golf Las Vegas cementerat sin plats som en händelse att se fram emot på den årliga sportkalendern.

Dustin Johnson triumferar i LIV Golf Las Vegas 2024

Dustin Johnson har än en gång visat sin golfklass genom att vinna LIV Golf Invitational i Las Vegas med en imponerande score på 198. Turneringen bjöd på flera dramatiska ögonblick, inklusive Nick Taylors 48-fots putt och Jon Rahms uttalade intresse för PGA Tour.

  • Segrare: Dustin Johnson med en score på 198
  • Närmaste rivaler: Talor Gooch och Peter Uihlein
  • Spektakulärt ögonblick: Nick Taylors putt på 48 fot
  • Jon Rahm: Uttrycker intresse för utvalda PGA Tour-events
  • Phoenix Open: Stänger portarna och begränsar alkohol p.g.a. trängsel

Turneringen, som nu är en fast punkt i golfkalendern, fortsätter att locka stjärnspelare och bidrar till att förnya golfens image. Med Johnsons seger och den elektriska atmosfären i Las Vegas, cementeras LIV Golf Invitational som en turnering som inte bara är en tävling, utan också en fest för sporten.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.