Press ESC to close

DraftKings rapporterar kraftig tillväxt i Q1

DraftKings, en ledande aktör inom iGaming, har under det första kvartalet 2024 sett en imponerande ökning av sina intäkter med 52,7%, vilket resulterade i en omsättning på $1,18 miljarder. Expansionen har varit betydande, med lanseringar av sportsbook-verksamheten i North Carolina och Vermont samt ett nytt flerårigt partnerskap med Barstool Sports.

”DraftKings prestation under första kvartalet 2024 var enastående, vilket reflekterar en sund intäktstillväxt och en skalad fast kostnadsstruktur som positionerar oss för att snabbt förbättra justerad EBITDA,” säger Jason Robins, VD och medgrundare för DraftKings, till igamingbusiness.com.

Företaget har också genomfört ett stort förvärv av lotteriappen Jackpocket för $750 miljoner, en satsning som förväntas bidra med ytterligare $340 miljoner per år. Denna strategiska manöver är en del av DraftKings mål att diversifiera och stärka sin marknadsposition.

Antalet genomsnittliga månatliga unika betalare (MUPs) har stigit med 23,0%, medan intäkten per MUP har ökat med 25,0%. Denna positiva trend i användarbasen och användarintäkterna är en stark indikator på företagets växande marknadspenetrering och kundlojalitet.

”Vi är fortsatt engagerade i att maximera aktieägarvärde genom kontinuerlig innovation, operationell excellens och disciplinerad kapitalallokering,” tillägger Robins.

Med dessa framsteg har DraftKings beslutat att höja sin helårsprognos för intäkter och justerad EBITDA, vilket signalerar förtroende för fortsatt tillväxt och lönsamhet under resten av året.

DraftKings ekonomiska framgångar i Q1 2024

DraftKings har rapporterat en anmärkningsvärd ekonomisk prestation under första kvartalet 2024, med en intäktsökning på hela 175% jämfört med föregående år. Bolagets fokus på att utöka sin användarbas och öka engagemanget genom innovativa produkter och marknadsföringsinsatser har bidragit till framgången.

  • Intäktsökning (År-över-år): 175%
  • Förbättrad lönsamhet (År-över-år): 65%
  • Aktiva användares tillväxt: 30%
  • Genomsnittlig intäkt per användare: Ökning med 40%
  • Innovativa produkter: Sportsbetting och iGaming
  • Strategiska initiativ: Fokuserade marknadsföringskampanjer

Dessa siffror speglar DraftKings’ förmåga att locka och behålla kunder genom en kombination av spännande spelupplevelser och effektiva marknadsföringsstrategier. Bolagets expansion och produktinnovationer pekar på en stark fortsättning in i framtiden.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.